Eagles Bowl 2011 korisťou malackých diviakov

Text: Martin Krasňanský
Foto: Juraj Hladký a Kika Zajacova

18.septembra v dopoludnňajších hodinách sa na prvom ročníku Eagles Bowlu proti sebe postavili tímy Smolenice Eagles, Žilina Warriors a Wildboars Malacky. Turnaj v americkom futbale, poriadaný tímom Smolenice Eagles, dopadol pre Malackých diviakov viac než úspešne.

Wildboars išli do Smoleníc so zdravým sebavedomím obsadiť prvé miesto na turnaji no zároveň s rešpektom pred oboma kvalitnými súpermi. Na prvý zápas proti domácim Eagles nastúpili Malacky s trinástimi hráčmi, no hneď v úvodných chvíľach sa zranil malacký runningback Jano Hajdúch, a ukončil tak bohužiaľ svoje prvé účinkovanie v drese Wildboars na turnaji.

Smolenice v úvode zaznamenali touchdown (ďalej len TD), ktorý ale diviakov nezlomil. Naopak pri pokuse Smoleníc o potvrdenie TD sa zaskvel svojimi prvými malackými bodmi v zápase CB/WR Stano Blusk, keď svojím interception-om (zachytením prihrávky súpera) prekľučkoval pomedzi hráčov Smoleníc, bez pár metrov prekonal celé ihrisko a dobehol až do súperovej endzóny.

Polčas sa skončil priazdnivejším výsledkom pre Smolenice 6:2. Na začiatku druhého polčasu sa znova pobil o body Stano Blusk a tentoraz svoj interception zachytil loptu a Malacky sa znova dostali do útoku. Jednoznačne najužitočnejší hráč tohto zápasu Stano Blusk premenil svoj run v TD za veľmi dôležitých 6 bodov pre Malacky – stav bol 6:8. Smolenice dokázali znova odpovedať TD-om a navyše nevydarenou rozohrávkou si „zaľahli“ Malacky ďalšie dva body v prospech Smoleníc. Stav 14:8 však zrovnal na remízu Malackým tretím interception-om v zápase Stano Bujnovský. Výsledok nakoniec upravil Malacký defense lineman Michal Pekarovič, keď sa mu podaril safety (zvalenie hráča s loptou v súperovej end zóne) a rozhodol o víťazstve v pomere 14:16 pre Malacky.

S malou prestávkou sa po výhre nad Smolenicami diviaci pustili do bojovníkov zo Žiliny. Oba tímy sa veľmi dobre poznali, keď na konci júla práve proti Žiline odohrali diviaci svoj oficiálne prvý zápas v americkom futbale. Žilina teda chcela Malackám prehru oplatiť a svedčil o tom aj počet hráčov, s ktorým prišla na turnaj.

Zápas sa začal bezchybnou Malackou defense tvorenou aj viacerými hráčmi z offense, ktorá počas prvého polčasu nedovolila Žiline uhrať ani bod. Všetci hráči na lavičke a aj prví členovia fan klubu Wildboars Malacky doslova vyhecovali offenzívu diviakov a v druhom polčase zaznamenal svoj prvý TD na turnaji aj malacký quarterback Luďo Gyirbach, keď sa doslova predral cez žilinskú obranu až do súperovej endzóny. Ku zmene stavu prispel aj malacký linebacker Martin Krasňanský, keď po vzore Michala Pekaroviča v zápase so Smolenicami poistil výsledok dvomi bodmi ceneným safety na konečný stav 8:0 pre Malacky.

Tretí zápas o druhé miesto na turnaji sa skončil priazdnivejšie pre Smolenice, ktoré napokon zvíťazili nad Žilinou výsledkom 20:13

Pradie na turnaji:
1. Wildboars Malacky
2. Smolenice Eagles
3. Žilina Warriors

Body za Malacky
Wildboars vs. Eagles – CB/WR S.Blusk 2b. intcpt, 6b. TD, CB/TE S.Bujnovský 6b. TD, DL M.Pekarovič 2b. safety
Wildboars vs. Warriors – QB/S L.Gyirbach 6b. TD, LB M.Krasňanský 2b. safety

Zostava Malaciek:
QB/S Ľudovít Gyirbach, C Martin Galbavý, G Ali Bartalský, G Vladimír Čechánek, RB Ján Hajduch
TE/CB Stanislav Bujnovský, WR/CB Stanislav Blusk, DL Michal Pekarovič, DL Jozef Tomek
LB Martin Krasňanský, LB Tomáš Zajac, LB Jozef Tichý, CB/WR Lukáš Mízner

Týmto by sa chceli takisto hráči Wildboars Malacky poďakovať tímu Smolenice Eagles za usporiadanie skvelého turnaja, druhému súperovi – bojovníkom zo Žiliny a takisto členom fan klubu malackých diviakov a takisto poďakovať za priam koučovskú podporu otca jedného z našich hráčov – pánovi Bujnovskému. Zároveň by sme chceli privítať nových hráčov, ktorých tento šport oslovil a zaujíma, ktorí majú záujem o šírenie dobrého mena mesta Malacky a chcú zažiť atmosféru tímového ducha, ktorý veríme že povedie tím Wildboars Malacky ku zisku ďalších víťazstiev. Podrobnejšie info na stránke www.wildboarsmalacky.com.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.