Na festivale sa môžete tešiť aj na živú hudbu a divadelnú Tuli čajovňu

Ak sa vyberiete na štvrtý ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku v Malackách, čaká na vás nielen chutná porcia profesionálnych, ochotníckych, detských či mládežníckych divadiel, ale aj voňavý sprievodný program.

Absolútnou novinkou tohto ročníka bude divadelná Tuli čajovňa, v ktorej si budete môcť medzi jednotlivými predstaveniami posedieť na pohodlných vakoch a posilniť sa čajom, ktorý bude podávaný pre návštevníkov festivalu zadarmo. Na hambálku si môžete podebatovať s hercami, organizátormi, inými návštevníkmi či len tak si prečítať festivalové noviny, ktoré vám prezradia najnovšie novinky z malackého divadelného diania. Príjemnú, pohodovú atmosféru vyčarí živá hudba, ktorá bude vyhrávať medzi večernými predstaveniami. V piatok sa o ňu postarajú Juraj Trebuľa & Stanley a v sobotu Rasťo Král & Palo Hoďa. Mimoriadny kultúrny zážitok vás čaká aj na piatkovom koncerte, keď príde do Malaciek česká pesničkárka Jana Vébrová.

Máte radi výtvarné umenie? Ak ste aj vy niekedy pri pohľade na javisko zatúžili navliecť sa aspoň na malú chvíľu do kostýmu a zaujíma vás, čo všetko sa dostalo na divadelné pódiá, nemali by ste chýbať na výstave Tri dámy slovenského divadelného kostýmu. Pripravilo ju Mestské centrum kultúry na Záhoráckej ulici v spolupráci s Divadelným ústavom. Na výstave budete môcť obdivovať prácu troch kostýmových výtvarníčok, ktoré sú právom považované za zakladateľské osobnosti slovenského moderného divadelného kostýmu – Ľudmila Purkyňová, Helena Bezáková a Stanislava Vaníčková. Vernisáž sa uskutoční vo štvrtok 29. septembra o štvrtej hodine.

Festival Zejdeme sa na hambálku nie je rýdzo dospeláckou záležitosťou, pretože ponúka bohaté kultúrne vyžitie aj pre najmenších. Deťom je venovaný výtvarno-divadelný park, v ktorom budú pod vedením Denisy Bogdalíkovej a Libušky Čtverákovej ml. vyrábať divadelné bábky a postavičky. Okrem výtvarných zručností si môžu deti zmerať aj svoje herecké sily v improvizačnej súťaži Boj o hambáleček. Mladému publiku sú venované tiež organizované predstavenia pre školy. A nedeľa bude už tradične patriť rozprávke – tentokrát k nám zavíta Bratislavské bábkové divadlo s Čin-činom.

Vstupenky na jednotlivé festivalové predstavenia si môžete zakúpiť v Kultúrním domečku vždy dve hodiny pred akýmkoľvek filmovým alebo divadelným predstavením.

Generálnym sponzorom štvrtého ročníka Zejdeme sa na hambálku je firma KRAJN, kvalitný dodávateľ stavebného materiálu s vlastnou ohybárňou betonárskej ocele, kompletného sortimentu hutníckeho materiálu a kanalizačných systémov z PVC a betónu. Festival je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Bližšie informácie o festivale nájdete na www.divadlonahambalku.sk

Zdroj: Divadlo na hambálku

Reportáže z minulých ročníkov divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku:

Nultý ročník (2007)
Prvý ročník (2008)
Druhý ročník (2009)
Tretí ročník (2010)

1 odpovedať
  1. Mival
    Mival hovorí:

    Bude to narocny zaver tyzdna, naviac v sobotu sa kona pri 23-ke gulasova akcia a v Stupave je cez vikend Den zela. Ostava dufat, ze dobre najedeny divak i najde cas aj na kulturu.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.