Festival na hambálku opäť potešil

Päť postavičiek visiacich za ruky z hambálku už niekoľko týždňov dopredu avizovalo druhý ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku, ktorý prebiehal v prvých septembrových dňoch. Podľa viacerých hlasov to bol doteraz najlepší festival na hambálku. Prinášame vám niekoľko zaujímavých fotiek z festivalu.

Kampaň bola v tomto roku najaktívnejšia, presiahla hranice mesta Malacky. Hlavnými mediálnymi hviezdami, takpovediac lákadlami boli Marián Miezga, Tatiana Vilhelmová a Kamil Mikulčík. Oplatilo sa to, nárast návštevnosti bol očividný. Čísla k dispozícii nemáme, ale počas väčšiny predstavení bolo hľadisko slušne zaplnené. Na festivale sa predstavilo niekoľko generácií hercov, od malých detí až po sivovlasých.

Tento rok chýbal na festivale niekto ako „vlaňajší“ Poděbradčania, ktorí vtedy odohrali dve predstavenia, navštívili snáď všetky ostatné a zúčastnili sa aj súťaže v improvizácii. Napriek tomu možno povedať, že tohtoročný festival nezaostal za očakávaniami – bol pohodový, príjemný, s kvalitnými hereckými výkonmi, ktoré nenechávali divákov chladnými. Netýkalo sa to len hercov zvučných mien, ale aj ochotníkov.

Festival vo štvrtok slávnostne otvoril režisér Divadla na hambálku Vlado Zetek, spolu s hercom Alfrédom Swanom a primátorom mesta Jozefom Ondrejkom. Nasledoval herecký koncert dvojice Tatiana Vilhelmová a Marián Miezga s predstavením Zhasněte lampiony.

V piatok doobeda herci zo Štúdia mladých Divadla na hambálku odohrali pre školy predstavenie Divé maky od Vlada Zetka; toto predstavenie si zopakovali v sobotu poobede.

Senické Záhorácke divadlo predviedlo hru Rómeo a Júlia (Júlija) v záhoráckom nárečí.

Divákov tiež pobavila hra, ktorá začala príznačne o desiatej hodinevečernej a ktorá mala názov Orgasmus bez předudků v podaní divadla SemTamFor.


Ďalšiu shakespeareovskú hru Sen noci svätojánskej predviedli pri opakovanej premiére herci z domáceho divadla. Hra mala u divákov veľký úspech a patrila medzi vrcholy festivalu.

Túlavé divadlo uviedlo dva tituly. Najskôr v sobotu Jakub Nvota s Kamilom Žižkom debatovali a spievali na tému humoru na Slovensku v 20. storočí. V nedeľu sa prezentovalo divadlo hrou Boh od Woodyho Allena.


Festival je za nami, latka sa stále drží na vysokej úrovni. Tešíme sa už na ten na najbližší…

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.