Známe tváre sa zejdú na hambálku

Divadelný festival Zejdeme sa na hambálku prinesie do Malaciek opäť množstvo zaujímavých inscenácií i známych tvárí. Na divadelnú nádielku sa môžeme tešiť od 24. do 27. septembra 2014.

Ani za milión! Presne taký je názov divadelnej chuťovky, ktorú si pre nás prichystalo Divadlo L+S. Sobota 27. septembra o 18:00 tak bude patriť hereckému koncertu dvoch známych hercov. Kamile Magálovej a Mariánovi Geišbergovi. Počas predstavenia sa dozvieme, čo má spoločné spustlý strážca majáku s madam z najvyššej francúzskej spoločnosti. Strávia spolu deň a noc na bohom zabudnutom mieste, dokonca budú bojovať o holý život, takže o napätie nebude núdza. Táto brilantná detektívna komédia prinesie množstvo humorných situácií, za ktorými sa však ukrýva vrah…

Na festivale uvidíme aj iné Malačanom už známe tváre. Okrem domáceho súboru Divadla na hambálku, ktoré otvorí festival svojou komédiou Moja fešná slečna, sa tiež môžeme tešiť na Mestské divadlo Žilina, v ktorom hrá jeden z členov DNH – Michal Režný, ktorý vyštudoval herectvo na VŠMU. Žilinskí herci nám predvedú Konfety – vtipnú a satirickú reflexiu mediálnej a politickej pretvárky. Uvidíme tak hviezdy na počkanie i politikov v doživotnej funkcii. Poteší nás skutočne unikátny varietný sled kúzelníckych čísel.

Festival Zejdeme sa na hambálku prinesie tiež predstavenie súboru Divadlo SemTamFór Zlín, ktoré nám zahrá Ani o den dýl. Táto komédia nám ukáže, že dvaja muži a jedna žena nemusia ešte znamenať klasický manželský trojuholník. Ako doma je už v Malackách aj divácky mimoriadne obľúbené Túlavé divadlo, ktoré sa tentokrát predstaví s českým Divadlom Do houslí, aby nám spoločne predviedli hru Jeden za všechny.

Novinkou tohto ročníka budú ochotnícki kolegovia z Divadla Vadidla Lozorno, ktoré nám v sobotu o 16:00 zahrá inscenáciu Ako sme slávili sviatok matiek. Vstup na toto predstavenie je voľný. Na Zejdeme sa na hambálku poprvýkrát uvidíme aj Divadlo u zbrojnoša, v ktorom sa predstaví Roman Matisko. Počas festivalu nikdy nezabúdame ani deti a študentov, ktorí sa tento rok môžu tešiť na Divadlo Ludus a Harry Teater.

Súčasťou programu sú už tradične aj bohaté sprievodné akcie, ktoré prinesú do Malaciek jedinečný divadelný Hambáljarmok, folkový koncert Geišbergovcov, súťaž v improvizácii, hambálkovskú tancovačku, prehliadku prednesu Veršohranie, výstavu kostýmovej výtvarníčky Evy Farkašovej i výtvarné dielne pre školy.

Siedmy ročník Zejdeme sa na hambálku je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, Pozagas a.s., Raiffeisen bank a AutoDay. Organizátorom je Mestské centrum kultúry v Malackách a Divadlo na hambálku.

Zdroj: Divadlo na hambálku

___________________________________________________________________

Doplňujúce informácie o festivale: Festival Zejdeme sa na hambálku je nesúťažná prehliadka divadelných inscenácií, ktorú organizuje Divadlo na hambálku spolu s Mestským centrom kultúry v Malackách. Prvý ročník festivalu sa konal v roku 2008. Prvému ročníku predchádzal ešte skúšobný ročník, tzv. nultý. Počas niekoľkých dní prináša festival do Malaciek predstavenia rozličných ochotníckych a profesionálnych divadelných súborov. Okrem hier pre dospelých je vždy pripravené aj niečo pre deti. Súčasťou festivalu sú každý rok tiež rôzne sprievodné podujatia v podobe workshopov, súťaží v improvizácii, výstavy, koncertov či tanečných zábav. Tento rok sa koná siedmy ročník festivalu, ktorý bude prebiehať 24.-27. septembra 2014.

Vstupenky na predstavenia, ktoré sa konajú v Kultúrním domčeku a v Spoločenskom dome , si môžete zakúpiť v predpredaji na stránke www.kinomalacky.sk alebo v pokladni kina vždy počas jednej hodiny pred každým filmovým či divadelným predstavením. Vstupenky na predstavenia, ktoré sa konajú v Spoločenskom dome, si môžete zakúpiť aj počas jednej hodiny pred konkrétnym predstavením v SD. V ponuke je aj zvýhodnená permanentka na celý festival za cenu 27 € (platí na všetky predstavenia a koncert okrem predstavenia Divadla L+S).

Celý program festivalu nájdete tu a na www.divadlonahambalku.sk

Ďalšie informácie pre médiá poskytne:
Jana Zetková, riaditeľka MCK Malacky, tel.: 0903 801 214, e-mail: zetkova@mckmalacky.sk
Vladimír Zetek, režisér DNH, tel.: 0905 339 683, e-mail: vlado.zetek@gmail.com

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.