Koniec septembra bude patriť divadelnému festivalu Zejdeme sa na hambálku

Od 21. septembra do 1. októbra mesto Malacky opäť ožije divadelným festivalom. Diváci sa môžu tradične tešiť na profesionálne i ochotnícke divadelné súbory zo Slovenska a Českej republiky, ale aj na bohatý sprievodný program. Nebudú chýbať ani viaceré novinky.

Jubilejný desiaty ročník Zejdeme sa na hambálku prinesie zábavu pre všetky generácie. Okrem večerných predstavení sú súčasťou programu inscenácie pre seniorov, pre žiakov základných a stredných škôl, pre deti, ale aj úplne najmenších – pre batoľatá. Predstavenia sa budú odohrávať rovnako ako v minulých ročníkoch na dvoch miestach – v Kultúrním domečku (kine) a Spoločenskom dome MCK v Malackách.

Ako prvé si budú môcť diváci vychutnať komediálnu lahôdku „Manželský čtyřúhelník“ z dielne profesionálnych hercov z Prahy, medzi ktorými sa predstaví aj rodáčka z Malaciek – Michaela Badinková. K ďalším lákadlám patrí nepochybne Radošinské naivné divadlo s Malačankou Zuzanou Norisovou, obľúbené Túlavé divadlo, novinky v podobe profesionálov z Teatro Colorato a GP-Art Praha s monodrámou známeho českého herca Miroslava Táborského. Chýbať nemôže ani najnovšia hra Tri letušky v Paríži v podaní domáceho Divadla na hambálku, ktoré festival organizuje spolu s Mestským centrom kultúry Malacky.

„Zejdeme sa“ aj na zaujímavých sprievodných podujatiach – na výstave Divadelného ústavu Bratislava, hambálkovskej tancovačke, či diskusii Chill out by Štúdio mladých DNH, ktoré bude hostiť Patrika Hermana. Do vonkajších priestorov sa festival presunie vďaka Hambáljarmoku, ktorý sa bude konať v sobotu 23. septembra pred budovou Inkubátora. Návštevníci sa môžu tešiť na rozprávky, choduliarov, bubnovú show, tvorivé dielne, detské hry, hambálkovskú vtipnú kašu a ďalšie dobroty.

Kompletný program nájdete na www.divadlonahambalku.sk

Vstupenky na jednotlivé predstavenia 10. ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku je možné zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným predstavením alebo elektronicky cez stránku www.mckmalacky.sk

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj a Mesto Malacky.

Zdroj: Tlačová správa – Divadlo na hambálku

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.