Modely svetových pamiatok a diela svetových umelcov v MCK

V Mestskom centre kultúry na Záhoráckej ulici prebiehajú v týchto dňoch dve predvianočné výstavy, ktoré sa oplatí vidieť. Všetkých autorov spája to, že žijú a tvoria na Záhorí.

Prvým z nich je pán Jozef Bartók, žijúci v Moravskom Svätom Jáne. Okrem toho, že vo voľnom čase robí kostolníka a organistu, venuje sa tiež tvorbe modelov sakrálnych a svetských kultúrnych pamiatok. Slovenských aj zahraničných. Tvorbe modelov sa začal venovať pred 25 rokmi. Najstaršie výtvory – Oravský hrad a Bojnický hrad – sú drevené, ďalšie modely sú z papiera a kartónu.

Jozef Bartók vystavoval svoje diela na celom Slovensku, získal aj ocenenie. Posledná výstava prebiehala v uplynulých mesiacoch v Suchohrade. Výstava v MCK trvá do konca januára 2012.

Ďalšia výstava, ktorá bola otvorená vernisážou vo štvrtok 24. novembra, má v našom meste tradíciu. Vystavovateľmi sú totiž malackí výtvarníci, združení v Art Clube 2002. Výstava diel Libuše Čtverákovej, Rozálie Habovej, Evy Režnej,  Richarda Gregu, Martina Hajdina a  Pavla Žáka môžete obdivovať až do Vianoc.

Obe výstavy sú otvorené denne. V pondelok až piatok v čase od 9.00 do 17.00 h., cez víkend v čase od 14.00 do 17.00 h.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.