Diskusia Malackých pohľadov – Kandidáti na primátora 2014

V rámci predvolebného projektu Malackých pohľadov 2014 sa uskutočnila v Kultúrním domečku (kine) diskusia kandidátov na primátora. Pozvanie prijalo šesť kandidátov – Jozef Halcin, Marian Novota, Róbert Peťko, Peter Rusňák (prišiel počas záverečných otázok), Juraj Říha a Jozef Walter.  Ján Hurban a Peter Fabian sa ospravedlnili.

DSC_5541DSC_5524DSC_5556

Kandidáti mali možnosť vyjadriť sa k ôsmim témam a zodpovedať niekoľko otázok divákov. Témy, ktorým sa venovala diskusia boli vybrané tak, aby dopĺňali diskusie, ktoré už počas kampane prebehli, či už v rádiu Regina, alebo v materskom centre Vánok. Každý kandidát dostal 1-2 konkrétne otázky, niektoré z nich boli vybrané zo zaslaných otázok. Venovali sa nasledovným témam s rovnakým priestorom 1 minúty pre každého kandidáta:

  • Urbanizmus a plánovanie
  • Dopravná situácia a navrhované opatrenia
  • Školstvo a kultúra
  • Životné prostredie a voľný čas
  • Rozpočet a hodpodárenie mesta, rozvojové projekty
  • Rozvoj podnikania a občianskeho sektora
  • Mestský  úrad a organizácie
  • Vedenie kampane a priority kandidáta

DSC_5781 DSC_5731 DSC_5750 DSC_5739Každú tému uviedlo tzv. rýchle hlasovanie, kedy na otázku bolo potrebné odpovedať zdvihnutím lístka nasledovne – zelená farba = ÁNO, červená farba = NIE, žltá farba = možno / nemám názor. Prinášame Vám prehľad vyjadrených názorov k jednotlivým témam. Ako zaznelo už na podujatí, kandidáti nemali možnosť sa s otázkami oboznámiť vopred a ich „hlasovanie“ preto ukazuje aktuálne preferencie.

Hlasovanie_kandidatov_MP_2014

Neskôr každý kandidát zodpovedal 2 vyžrebované otázky od divákov a čitateľov MP, ktoré boli zozbierané pred a počas diskusie. Na záver mal každý k dispozícii 1 minútu na výzvu voličom.

DSC_5968

Videozáznam celej diskusie nájdete na youtube:

Diskusiu zorganizovalo občianske združenie Malacké pohľady (známe do 10/2014 pod názvom MLOK) a moderoval ho Miroslav Konečný. Večer spríjemnil svojím vystúpením pesničkár Vlado Handl. Ďakujeme všetkým kandidátom, ktorí sa záčastnili a aj divákom za podporu.

Výhercami troch kníh za otázky zaslaných prostredníctvom formulára (spolu 18 otázok) sa na základe žrebovania stávajú:

  • Renáta Biksadská
  • Štefan Hronček
  • Ondrej Mecháček

O spôsobe prevzatia výhry budú informovaní emailom. Viac fotiek nájdete na Facebookovej stránke MP.

4 komentárov
  1. Beina Reifova
    Beina Reifova hovorí:

    Myslim, ze Malacke pohlady pripravili prijemny vecer s kultivovanou diskusiou zo strany vsetkych zucastnenych a navyse v uvolnenej atmosfere. Poculi sme snad len jednu invektivu voci kandidátom, ze sa „objavili pred dvomi mesiacmi“ a to snad ani nebolo nutne 🙂 Takze prajem Malackym pohladom vela podobných akcii s nadhladom 🙂

  2. Miroslav Konečný
    Miroslav Konečný hovorí:

    Dobry den, pani Reifova, dakujeme za prianie, budeme sa snazit… Chcem si len ujasnit, ci som tu invektivu povedal ja ako moderator (nie som si toho vedomy), alebo snad niekto z nasich hosti?

  3. Beina Reifova
    Beina Reifova hovorí:

    Pan Konecny, poznamka odznela od jedneho z kandidatov ale chapem, ze to patri do predvolebnej retoriky..mozno to vyznelo arogantne prave preto, ze cely vecer bol, aspon pre mna a mojich priatelov, skutocne na urovni /dovolim si povedat, ze v porovnani s tv diskusiami, ktore predstavovali kandidatov pre Bratislavu, na vyssej/
    Kazdpoadne je najvyssi cas, aby prislo v Malackach k zmene a ja pevne verim, ze sa „vie ako“ a bude to „pozitivne“ 🙂

  4. jozefvan
    jozefvan hovorí:

    Ten posledný kandidát z Malaciek je bývalý ŠtB-ák:

    Pôsobil pod pseudonymom „právnik“ ešte v časoch, keď robil hlavného kádrováka v tedajších ZCV dnešný Holcim…

    Poradové číslo vo zväzku UPN: 36363. Evidovaný na ŠtB Senica, patronát mal s. Herceg.
    Narodený: 13.04.1946

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.