Malacké kino počas rekonštrukcie

Budova malackého kina bola postavená v 20-tych rokoch 20. storočia. Spočiatku bolo v súkromných rukách, po druhej svetovej vojne bolo znárodnené a po páde komunizmu sa vrátilo do súkromných rúk. Pred dvoma rokmi budovu odkúpilo mesto. V súčasnosti v kine prebieha rekonštrukcia. Pozreli sme sa, ako to v kine vyzerá v súčasnosti.


Rekonštrukcia je v plnom prúde. Doteraz sa väčšia pozornosť venovala oprave fasády, ale zmeny sa už črtajú aj vo vnútornej časti. V priestoroch pred samotnou sálou vzniknú šatne pre divákov, vzadu budú šatne pre účinkujúcich.


V sále je zatiaľ takmer všetko po starom. Onedlho však aj tu príde k veľkým zmenám, pódium sa zväčší, aby sa tu mohli hrať aj divadelné predstavenia. Okrem toho bude sála v budúcnosti aj dejiskom konferencií.


Z kina sú už odstránené staré sedadlá, ktoré budú nahradené novými (zrejme pohodlnejšími). Na obrázku je pohľad na balkón. Hore vidieť odkrytý strop, trámy sú pôvodné a na prekvapenie vo veľmi dobrom stave. Tiež je vidieť možno pôvodná farba stien.



Schody vedúce do premietacej miestnosti a na povalu. Tiež sú veľmi staré a človek na ne nestúpa s istotou.


Premietacia miestnosť s dvoma premietacími prístrojmi, ktoré napriek tomu, že už skôr patria do múzea, slúžili až do začiatku rekonštrukcie na jeseň 2006.



Pohľad na povalu z priestorov nad pódiom.


Nádvorie kina, na ktorom vznikne niečo ako letný miniamfiteáter.


Rekonštrukcia kina by mala byť ukončená na jar 2007.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.