Užitočné rady pre užitočný deň :)

Pekný prázdninový deň vám prajem. Už je za nami takmer polovica leta, na ktoré sa určite celý rok každý veľmi tešil. Vďaka letu si konečne doprajeme zaslúžený, ale aj nevyhnutný relax v podobe dovolenky alebo výletov. Občas sa nám však môže stať, že máme veľa voľného času a nevieme čo s ním. Čo keby som vám dala zopár rád ako využiť deň čo najlepšie a zároveň si ho aj užiť?

  1. Naplánujte si deň vopred => Či už sú to úlohy v domácnosti, v práci alebo v škole. Netreba to však preháňať, ale flákať sa = zlatá stredná cesta. Moja verzia => Večer alebo ráno si napíšem na papier zoznam vecí, ktoré by som mala stihnúť. Toľko vecí stihnem, až sa niekedy čudujem.
  2. Pripomienky alebo zápisník => Vďaka nim nezabudnete splniť úlohy a zároveň si odľahčíte hlavu od zbytočných starostí. Moja verzia => Používam pripomienky v telefóne, ale aj zápisník (istota je istota).
  3. Harmonogram => Pri plánovaní sa snažte zaradiť do svojich každodenných úloh napríklad neodkladné pracovné povinnosti, ranné cvičenie, večerný kúpeľ, atď… Moja verzia => Ranné cvičenie => raňajky => tréning => obed => domáce práce => relax => varenie zdravých jedál => čítanie knihy…
  4. Pyramída úloh => Ohodnoťte si úlohy podľa dôležitosti a snažte sa splniť najprv tie najnutnejšie a až potom tie ostatné. Moja verzia => Závisí to najmä podľa okolností, ale cvičenie je pre mňa momentálne tou najdôležitejšou úlohou.
  5. Deň, ktorý sa už nezopakuje => Každý jeden deň je výnimočný, preto si ho nenechajme pokaziť nikým a ničím. Moja verzia => Užívam si každý deň, aby som si na jeho konci mohla povedať, že ten deň stál zato.
  6. Odmena => Na každý deň si naplánujte odmenu za vykonanú prácu, ktorá vám poslúži aj ako motivácia. Určite sa vám bude lepšie pracovať, keď si pomyslíte na vytúženú odmenu. Moja verzia => Pre mňa je odmena, keď si po náročnom dni večer čítam knihu alebo keď si uvarím zdravú pochúťku.
  7. Pozitívne myšlienky => Vždy sa snažte pozitívne myslieť, zlepšíte náladu nielen sebe, ale aj okoliu. Dôležité je pozitívne myslieť aj v prípade neúspechu, pretože v každom neúspechu sa skrýva ponaučenie, ktoré vás veľa naučí. Zdrojom pozitívnych správ sú napríklad Dobré noviny, kde sa dozviete hromadu pozitívnych, zaujímavých  a užitočných vecí. Moja verzia => Užívam si každý deň a nad negativitou niektorých ľudí sa nepozastavujem.
  8. Žrút času => Je tiež synonymum pre slovo internet. Snažte sa obmedziť čas strávený na sociálnych sieťach alebo na iných internetových stránkach (pokiaľ to nie je vaša práca). Stanovte si denný limit a dodržiavajte ho! Moja verzia => Denne som na internete cca 2h, ktoré využijem na hľadanie nových inšpirácií (vo varení alebo cvičení) a písanie si s priateľmi.
  9. Rodina a priatelia => Buďte neustále obkolesený ľuďmi, ktorí vás majú radi a s ktorými sa cítite šťastne. Trávte s nimi svoj voľný čas namiesto toho, aby ste surfovali na internete. Moja verzia => Pre mňa je veľmi dôležité, aby som bola so svojimi blízkymi tak často, ako sa len dá.
  10. Inšpirácia a motivácia => Toto sú veľmi dôležité zložky úspechu, ktoré sú v dnešnej dobe veľmi rozšírené. Stačí ak si pozriete motivačné video alebo prečítate motivačný článok (najlepšie z časopisov o zdravom životnom štýle) a o chuť do nového dňa máte postarané. Moja verzia => Dennodenne vyhľadávam nové inšpirácie a motiváciu pomocou rôznych stránok, kníh a časopisov. Je to pre mňa ako hnací motor, pretože sa chcem neustále zlepšovať a skúšať nové veci.

Heslo dňa: Každý deň sa usmievajte a buďte milý na ľudí okolo vás.

PS: Každé ráno si prečítajte tieto rady a hneď budete mať krajší deň.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.