Postrehy čitateľov (4)

Parkovanie v Malackách
Rozhodli sme sa dať priestor aj našim čitateľom, ktorí sa nám občas ozvú so svojimi postrehmi týkajúcimi sa Malaciek. Nechceme príspevkami v tejto rubrike nikoho kritizovať, skôr by sme takto chceli upozorniť na niektoré záležitosti, o ktorých iní možno nevedia. Bez ohľadu na to, či ide o pozitívne alebo negatívne postrehy.

postrehy04b.jpg


Tentokrát sa nám ozval čitateľ s problémom, ktorý sa týka parkovania. Poslal nám niekoľko fotiek, ktoré zachytávajú spôsob parkovania pri Základnej škole Dr. J. Dérera. Na prvých dvoch fotkách je auto, parkujúce rovno na začiatku priechodu pre chodcov. Podľa nášho čitateľa policajti na danú situáciu reagovali v zmysle, že s tým nemôžu nič robiť, ak nemajú evidenčné číslo vozidla, iba častejšie hliadkovať. „Chodím tadiaľ každý deň, pretože ten prechod cez cestu je priamo oproti škole kam chodia moje deti, ale policajta som tam popoludní ešte nevidel,“ sťažuje sa čitateľ.

postrehy04a1.jpg

Plocha, ktorá sa nachádza pri priechode, je evidentne určená na parkovanie, na druhej strane autá bránia chodcom v prístupe na priechod. Požiadali sme o vyjadrenie aj Mestskú políciu. Jej náčelník I. Jurkovič nám poskytol stanovisko k uvedenej situácii: „Podľa ustanovenia § 24 zákona NR SR č.315/1996 Z.z. o premávke na pozemných komunikáciách vodič nesmie zastaviť a stáť na chodníku, kde by motocykel, motorové vozidlo, alebo prípojné vozidlo boli prekážkou plynulého pohybu chodcov; to neplatí, ak ide o zastavenie a státie, ktoré nepresiahne tri minúty a ktoré neohrozí ani neobmedzí chodcov. S prihliadnutím k skutočnosti, že v tesnej blízkosti vozidiel zobrazených na snímkoch sa nachádza prechod pre chodcov, zaparkované vozidlá jednak bránia plynulému pohybu chodcov a taktiež ich obmedzujú. Z uvedeného dôvodu sa vodiči dopúšťajú priestupku. Príslušníci Mestskej polície Malacky už riešili priestupky tohto druhu na uvedenom mieste. Mesto Malacky tu v súčasnej dobe pristúpilo k umiestneniu zábradlia, čím by sa malo parkovaniu vozidiel zabrániť. Pokiaľ čitatelia uvidia parkovať vozidlá obdobným spôsobom na iných miestach, je možné podať o tom informáciu na bezplatnú telefónnu linku 159.“

Zdá sa, že problém by sa mohol vyriešiť. Fakt je, že parkovacích plôch je málo a zaparkovať v Malackách je niekedy ťažké. „Možno k tomu prispievajú aj takí vodiči, ktorí parkujú na priľahlom parkovisku,“ dodáva čitateľ.

postrehy04c.jpg

6 komentárov
  1. Pika
    Pika hovorí:

    fajn dajme vsade zabradlia, bude to vsade krasne… polijati tadial chodia denne a vidim ako to maju na salame.. rovnako auta stojace na zastavke hned oproti..

  2. Maros
    Maros hovorí:

    Situacia sa uz medzitym vyriesila a minuly tyzden tam nainstalovali to zabradlie.
    Naozaj to parkovanie tam bolo velmi nadivoko. Nebezpecne bolo hlavne to, ze deti vychadzali casto na priechod pre chodcov spomedzi parkujucich aut. Vodici na ceste ich mohli lahko prehliadnut. Ja osobne tade tiez chodim dost casto a auta tam casto parkovali tak neohladuplne, ze vlastne nebolo mozne vyjst s kocikom na chodnik. Proste nechali tam medzeru 20 – 30 cm.
    Nie som fanusik zabradli, ale na tomto mieste to bolo asi jedine mozne riesenie. Ti ludia co tam parkovavali si podla mna z pokut nerobia velku hlavu.

  3. Gaba
    Gaba hovorí:

    Ďalšie úžasné miesto na parkovanie je hneď za rohom na Veľkomoravskej vedla tej novopostavenej budovy. Tam býva nastavaných viac áut za sebou. Keď sa ide zo smeru od Kostolišťa po Veľkomoravskej, je to super ak vám pri obiehaní aut spoza rohu od I.ZŠ vyletí nejaké iné auto. Upozornila som viac ráz policajtov, ale odozva nebola žiadna. Takých diskutabilných miest je v Ma viacej.

  4. Petičný výbor
    Petičný výbor hovorí:

    Pozri trebars aj na ulicu 1.Mája v meste Malacky.Zvečera do rána osadili páni cestné značky,ktoré premávku úplne vyradili v neprospech občanov.

  5. ianus
    ianus hovorí:

    Jednosmerka na 1. mája je super nápad – za drahé peniaze opravená cesta, aby autíčka domorodcov mali na čom parkovať. A my ostatní, kým sa na križovatke pri AFK dostaneme na hlavnú, máme aspoň čas prečítať noviny 🙂

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.