Rekonštrukcia nadjazdu na Stupavskej ceste pokračuje

Ako pocítili mnohí motorizovaní Malačania, cesta do Stupavy je od začiatku marca komplikovanejšia. Je to spôsobené rekonštrukciou nadjazdu pri osade Vampíl. Ako to na tomto uzatvorenom mieste aktuálne vyzerá, sme sa vydali zistiť s fotoaparátom.

V meste sú osadené dopravné značky, ktoré vyvolali spočiatku veľa zmätkov – Stupavská ulica je uzatvorená. Veľa ľudí si lámalo hlavu nad štvorpísmenkovou skratkou PTPZ aby zistilo, že je to označenie vyrúbaných plôch, ktoré vznikli okolo Malaciek kvôli Priemyselno-technologickému parku Záhorie.

Ale na vlastnej skúsenosti, alebo aj z následnej diskusie, sme sa predsalen dozvedeli, že keď sa chcete dostať do Plaveckého Štvrtka, Stupavy alebo Bratislavy po „starej ceste“, treba pri Tabaríne odbočiť na Továrenskú. Znamená to niekedy čakať na železničnom priecestí, uvedomiť si ktorá cesta je hlavná (nie je to vždy logické) a tiež vysporiadať sa so štyridsiatkou na Továrenskej až po prípojku na cestu číslo 2.

V autobusových spojoch sa cestujúca verejnosť, ale aj vodiči, musia tiež vyzbrojiť trpezlivosťou. Majitelia malých potravín pri bývalých zberných surovinách si zvykli, že autobus elegantne zacúva do odbočky na Juh, aby sa následne vydal naspäť smerom do mesta a odbočil na Továrenskú. Toľko dopravné dopady tejto uzávierky.

Rekonštrukcia je chránená chabým pletivovým plotom, preto po dohovore so stavebným dozorom nebol problém sa na miesto dostať. Je to však stavenisko, preto je vstup zvedavcov zakázaný!

Práce prebiehajú podľa všetkého úspešne, je vybetónovaný nový podporný systém a po nadjazde sa dá prejsť na druhú stranu. Zostáva upraviť povrch vozovky, vybaviť most zvodidlami a upraviť okolie do konečnej podoby. Stavba by mala byť dokončená v priebehu júla 2009.

5 komentárov
  1. Morti
    Morti hovorí:

    nič v zlom, ale tí záhoráci sú fakt nemožní šuplikanti. Cesta je uzavretá už tuším od februára, to svet nevidel.. Skúste to urobiť na Pražskej v Ba a ľudia vás zožeru.. Od 2/09 nie sú v stave opraviť ten trpasličí nadjazd.. tiež cestujem autobusom, je to ako v kocúrkove, keď autobus cúva a ide späť do mesta, aby mohol nabrať ľudí zo zástávky oproti.. ja u blbých. Miesto, aby presunuli zastávku, tak autobus ide akože von z mesta do Ba, potom sa tralaláka cez nejaké sídlisko, kde neni ani riadna cesta a potom ide zas späť do mesta.. Samozrejme, keď idete z Ba a chcete prestúpiť v Malackách na iný prípoj-bus, ten už nestíhate, lebo vám akurát zdrhne, keďže obchádzka je asi 15 minutové zdržanie. Minule som bola cez pracovný deň na motorke tam, kde by mali opravovať tú cestu-nedjazd. Bol tam božský kľídek, tichučko, nikde ani nohy.,.takže už sa nedivím, že to trvá od februára.

  2. M!ro
    M!ro hovorí:

    Dnes som si všimol, že v meste už nie sú značky upozorňujúce na obcházdku. Tak som vyskúšal ísť po starej Stupavskej ceste a nadjazd už je dokončený:) Neviete odkedy?

  3. Mival
    Mival hovorí:

    ani paska sa nestrihala? Uhorkova sezona….keby bolo pred volbami tak je tam cela politicka reprezentacia. Alebo, ze by si vsetci setrili dederonky na otvarenie golfoveho ihriska 18.7.?

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.