Stroj času – ZŠ Dr. Jozefa Dérera

Budova a okolie Základnej školy Dr. Jozefa Dérera tesne po postavení v 30-tych rokoch 20. storočia a dnes. Kedysi to bola tzv. meštianska škola, dnes jedna zo štyroch základných škôl.

Svoje významné postavenie v meste si drží stále. Prednedávnom prešla rekonštrukciou fasády, ktorá jej bezpochyby prospela.

5 komentárov
  1. Handl
    Handl hovorí:

    Konečne fotografie, kde novšia sa mi páči viac ako staršia. Predsa len ten komunizmus mal svoje výhody. Šedivé mračná, špinavá cesta a žiadny strom. Proti tomu jasná modrá obloha, cesta s prechodom a plno stromov. Len tak ďalej a dokážu i Malacké pohľady, že sa mýlia tí, ktorí si myslia, že voľakedy bolo všetko krajšie.

  2. Vlado
    Vlado hovorí:

    Mate to asi trocha pomylene.Okolie skoly, ktore sa Vam paci, sa zrealizovalo za komunistov, nechtiac ste ich pochvalil.Myslel som, ze ludia po tolkych rokoch uz nemaju cierno-biele videnie.Ale ako sa zda, mylil som sa.
    Vie niekto, v ktorom roku mohlo byt zhotovene prve foto?

  3. Vlado
    Vlado hovorí:

    Mate to asi trocha pomylene.Okolie skoly, ktore sa Vam paci, sa realizovalo aj za komunistov, nechtiac ste ich pochvalil.Myslel som, ze ludia po tolkych rokoch uz nemaju cierno-biele videnie.Ale ako sa zda, mylil som sa.
    Este raz si precitajte, v ktorom roku vzniklo prve foto.

  4. Handl
    Handl hovorí:

    pre menej chápavých
    Veď ja chválim komunistov. Na prvej fotke z prvej republiky nie sú ani stromy, ani modrá obloha, ani prechod. To všetko sa podarilo až súdruhom. Teraz máme i stromy, čisté cesty, mier v srdci a, to je hlavné, i modrú oblohu. O čom tí zhumplovaní kapitalisti len snívali, to sa teraz darí našim súdruhom. I dnes som sa pozrel na oblohu a bola modrá. To za buržuja veru nebolo.
    Ej hor sa sveta proletári
    Ej hor sa hladom mučení
    ……….a povstali sme a máme čo jesť i vypiť je čo hrdlo ráči a čierno-biele fotografie sme nahradili farbou. Tak akože čiernobiele videnie, to ste odkiaľ vzali…….

  5. Michaela
    Michaela hovorí:

    Ale to nejde o tom co sa rozpravate tu ide o to že niekoho stará skola je na Malockom pohlade nejde oto ci je komunizmus alebo kapitalizmus no nie ?

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.