Postrehy čitateľov (13)

Už dlhú dobu sledujem jednu zaujímavú vec v Malackách. Je to len obyčajný kus betónu v centre mesta. Áno, znie to smiešne, ale ukazuje to veľa o ľudskom zmýšľaní, ale aj o riadení na mestskom úrade.

Hovorím o povaľujúcich sa betónoch pred NAYom, Zváčom a Ľudovou bankou. Keď som si to všimol, hovoril som si, že počkám, či sa to vyrieši, veď to nie je možné, aby sa niekto za to neozval. Hlavne desiatky vodičov, ktorí si na nich neraz poškodili auto.  Vydržal som čakat viac než rok a stále nič. Myslím si, že rok, odkedy tam ležia kusy betónov, je veľmi poddimenzovaný údaj. Mohol by som jednoducho napísať na mestský úrad a možno by to niekto vyriešil, ale rád by som to prostrednictvom Malackých pohľadov zverejnil.

Ukázal Malačanom, aká môže byť naša ľahostajnosť a navrhol prípadnú cestu k zlepšeniu. A strašne sa čudujem tým niekoľkým desiatkam zamestnancov mestkého úradu, ktorí chodia denne okolo, a ktorým by stačilo zdvihnúť telefón a povedať „prosím ťa XY,vieš s tým niečo urobiť?“ Vôbec im nevadí táto 20 kilogramová opacha v centre mesta, ktorá si nenápadne behá po kúskoch od bývalej banky až po Nay.

Nakoľko chodím denne okolo, so záujmom som sledoval pohyb tohto betónu. Minimálne dvakrát týždenne ho niekto vyhodí na chodník, potom späť na cestu a tak stále dokola. Asi jeden z mnohých nahnevaných parkujúcich vodičov s poškriabaným nárazníkom ho dá hore a další nahnevaný cyklista ho odsunie na cestu. A tak náš betónik s malými bratmi zbiera nabehané kilometre po 30 metrovom úseku v centre mesta už pekne dlho. Ďalším apelom na naše mestské vedenie je, aby pri čistení chodníkov a ciest  zaviedli víkendové čistenie, kedy sú naozaj aj nonstop zapratané úseky ciest a chodníkov uvoľnené od automobilov. Pevne dúfam, že zásada „čo nie je moje to ma nezaujíma“ sa vytratí z našich hláv a každý prispejeme malým kúskom k tomu, aby sme žili v peknom a čistom meste.

A ešte jeden postreh: Ten starý nepotrebný nájazd pre autá na bývalé staré trhovisko je už trošku zbytočný. Vošli by sme ním akurát po schodoch do dverí našej „najkrajšej okrúhlej budovy“ v Malackách.

Tomáš Tedla

17 komentárov
  1. pepe
    pepe hovorí:

    Mne sa napr. nepaci ze V MA sa robi vsetko akoby naoko.Kde polozia zamkovu dlazbu tam sa vecsinou nechaju stare obrubniky a efekt teda nic moc….a o revitalizacie klastorneho namestia ani nehovorim stare lampy atd…ved neda sa jedna vec spravit poriadne ?

  2. Ondrej
    Ondrej hovorí:

    Idú voľby. Tak určite náš otec mesta dá všetko do poriadku, aby bol zvolený zasa a moho postaviť zasa dom ale už pre deti.Veď zabezpečiť rodinu sa patrí.

  3. ianus
    ianus hovorí:

    Pochybujem. Primátor ten betón nemá po ceste domov. To by musel ležať pri kúpalisku…

    PS Betón je stále tam

  4. mato
    mato hovorí:

    no ale zasa mu nekrivdite. Ked napysem mu ze nieco je v neporiadku tak vzdy bola zjednana naprava to ma plus u mna. I ked je tu vela veci co treba spravit. Naprava by sa mala zjednat aj v sluzbach mestskej policie. Vela sa pyse akymi skuskami prechadzaju ale vzdy to nestaci. Minuly tyzden som siel do prace a ako sa vychadza na hlavnu cestu pri smerom od inkubatora mestska policia vytrubovala na slecnu pred nima nech sa hne. Slecna vystupila a upozornila ich ze ak vide na hlavnu cestu zablokuje pruh jazdny smerom od krizovatky. Medzi tym sa dala premavka do pohibu slecna nastupila a rozjela sa ale mestska policia ju chcela pradbehnut tak ze skoro naburala do slecnineho auta a auto smerujuce od krizovatky skoro narazilo do mestskej policie. Ako sa mozu chovat takto mestsky policajti? Umna to je zbitocna poloska mesta lebo vidim ich cinnost hlavne vnoci sa odstavia mimo premavky a co asi robia? Spia.

  5. wdr
    wdr hovorí:

    Ianus – správny postreh 🙂
    Mato – byť mnou už dávam podnet, takto sa správať mestskí policajti nesmú pokiaľ im to okolnosti nepripúšťajú. Iste sa ponáhľali na „zásah“, na čo by sa aj tak vyhovorili.

  6. jochen18
    jochen18 hovorí:

    Martin ma pravdu za mestku policiu. Minuly mesiac na Zahorackej priblizne o pol 2 v noci vykrikoval a rusil nocny pokoj nejaky chlap. Zavolal som na linku 159 kde sa mi ozval velmi ,,ochotny“ policajt. Povedal som mu co je vo veci a on mi len odvrkol, ze uz o nom vedia. Od mojho telefonatu uplynulo 12 min nez prisla policajna hliadka. Kde boli cely ten cas od mojho telefonatu? Lepsie povedane od toho co im to oznamil niekto iny? Asi spali bo v noci mesto nie je upchane kvoli mostu 🙂 nechem nejako niekoho urazat abo nieco kritizovat toto je len moja skusenost s mestkou policiou

  7. mato
    mato hovorí:

    Ale vezmi to tak. Ze mestska Policia vie velmi vyborne davat pokuty to vedia na jednotku. Ale ze auta stoja na chodniku oproti automototechna hamar a neda sa prejst iba cez cestu to nevidia. A nevidia ani vtedy ak su to znami. Ja som nemal nastastie snimaa docinenie ale vydel som ich v akcii. Na zeny si trufnu chlapov nie. V tomto im patry prvenstvo

  8. Tomas T.
    Tomas T. hovorí:

    ved ja som si bol isty, ze to zaberie. Pravda, ze som necakal, ze to bude do troch pracovnych dni. Neskutocna rychlost. Ale musim teda podakovat mestu za kladne vybavenie!

  9. jochen18
    jochen18 hovorí:

    Skvely napad 🙂 Bolo by fajn opravit aj cestu na Zahorackej ulici ktora ide okolo cinziakov ku kinu. Ked stavali polyfunkcne budovy comu je uz asi 2 roky fajnovo ju rozbili a porozrezavali asfalt ktory sa teraz pekne rozpadava a sposobuje vytlky na ktorich si rozbija auto kazdy den kopec ludi. Len tato cesta asi zostane taka aka je bo nie je vidiet z hlavnej ulice a co nie je vidiet to je pekne

  10. Dusan
    Dusan hovorí:

    naozaj zmizli??!! ja som tie dva betony videl este na chodniku, presne pod schodmi predajne Zvac. Ak si myslel len na ceste, tak tie su uz prec, ale chodnik je tam suprovy, nedokonceny a prave tam su tie dva betony neustale.

  11. Tomas T.
    Tomas T. hovorí:

    dusan mas pravdu, asi sa im uz nezmestili do auta. Ja som sa tiez cudoval.
    Snad to niekoho este napadne dorobit…. zase za dva roky 🙂

  12. ianus
    ianus hovorí:

    a čo takto podniknúť „diverznú“ akciu a presunúť tie betóny rovno pred dvere mestského úradu?

    je možné, že tam si ich tí ignoranti všimnú a že im tam budú tak vadiť, až ich konečne odvezú tam, kde patria

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.