Uplynulý týždeň v športe

Dnešný športový sumár je mimoriadne krátky. Je leto a mnohé športy majú prestávku. Atletika však pokračuje rýchlym tempom ďalej. Naši reprezentanti sa na majstrovstvách Slovenska v elitnej, dospelej kategórii prezentovali skvelými výkonmi. Šprintérka Barbora Šimková deklasovala svoje súperky na oboch šprintérskych tratiach – 100 m i 200 metrov. Na stovke navyše so skvelým osobným rekordom 11, 83 sekundy. Skvele sa prezentoval i osemstovkár Ján Beňa.

Atletika

Nitra – 5. – 6. júl – Vynikajúce výkony podali naši atléti na majstrovstvách Slovenska dospelých v Nitre. Najprv sa predstavila Barbora Šimková v rozbehoch na 100m. Zabehla prvýkrát v živote pod 12s a to hneď 11,81s. Ale bol to výkon s nedovolenou podporou vetra. Vietor sa však umúdril vo finále, kde fúkol minimálne 0,3m/s a Barbora dosiahla čas 11,83s. Samozrejme, že zvíťazila s veľkým náskokom. Štatisti hovoria, že už 9 rokov žiadna Slovenka nebežala tak rýchlo. Na druhý deň nastúpila Barbora v behu na 200m a tiež zvíťazila v čase 24,82s v miernom protivetre. A to stačila ešte v sobotu dotiahnuť reprezentačnú štafetu Slovenska behu na 4x100m do cieľa na poslednom úseku v najlepšm slovenskom výkone roka 47,33s. O ďalší skvelý zážitok sa postaral Ján Beňa, keď v behu na 800m dobehol na treťom mieste vo vynikajúcom osobnom rekorde 1:51,95min. Jano má ešte len 18 rokov a v konkurencii mužov sa nestratil. V behu na 400m atakoval hranicu 50s a v nepríjemnom vetre zabehol slušných 50,25s, čím obsadil piate miesto. Alica Mackovichová v behu na 200m dosiahla čas 27,19s a v behu na 400m zabehla 1:02,04min.

Gyor – 2. júl – Nádejná prekážkarka a diaľkárka Claudia Hladíková má za sebou premiéru v reprezentačnom drese. V Gyori sa v medzištátnom stretnutí troch krajín Slovensko – Česko – Maďarsko dorastencov predstavila v jej elitných disciplínách – v skoku do diaľky a v behu na 100 metrov cez prekážky. Hoci za svojimi osobnými rekordami v oboch disciplínách zaostala, jej účasť na stretnutí len potvrdzuje fakt, že Malacky majú opäť silnú základňu mladých talentov. Claudia pretekala v silnej konkurencii dorasteniek (hoci ona sama je žiačka) a zbierala skúsenosti (podobne ako futbalová reprezentácia, ktorá ich však zbiera od vzniku samostatného štátu).
Výsledky Claudie Hladíkovej:
100 m prekážky – 15, 30 sekundy
diaľka – 519 cm

… a to je všetko, nezabudnite, že na kúpalisku sa uskutoční 12. júla turnaj v plážovej hádzanej. Pokiaľ sa nezúčastnite ako hráči, príďte sa aspoň pozrieť. Turnaj generácií chystá i oddiel hádzanej Strojára Malacky a v Bydgosczi sa naša atlétka Alexandra Štuková bude pokúšať zopakovať svoj minuloročný úspech na juniorských majstrovstvách sveta. Informácie prinesú Malacké pohľadybudúci týždeň. Do tej doby si užívajte leto (aj potom samozrejme) a dávajte si pozor na cestách, na Záhorí sa dejú v poslednej dobe zvláštne veci na vozovkách.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.