Uplynulý týždeň v športe

Aj keď sú prázdniny, v malackom športe sa stále niečo deje. A to je dobre.

Začnime atletikou. AC Malacky majú atlétku, ktorá sa presadzuje i v medzinárodnom meradle. Meno Alexandra Štuková je iste známe nejednému priaznivcovi športu. Táto 18-ročná pretekárka si zaknihovala svoj najväčší úspech v minulom roku, keď v Ostrave na majstrovstvách sveta do 17 rokov získala bronzovú medailu. Tento rok sa prehupla do vyššej kategórie medzi juniorky. Očakávali sme, ako si tam bude počínať. Bohužiaľ, tohtoročná sezóna jej nevyšla podľa predstáv. Bolesť chrbta jej nedovoľuje trénovať naplno a aj keď si vybojovala účasť na majstrovstvách sveta juniorov, ktoré sa konali minulý týždeň v poľskom Bydgoszci, jej výsledky neboli také, na aké sme u nej zvyknutí. Sandra vypadla už v rozbehu a čas 56,33s je o vyše dve sekundy slabší od osobného rekordu. Dúfajme, že sa Sandra dá do poriadku a pripraví nám ešte nejedno príjemné prekvapenie.

Volejbalisti nám zase pripravili lahôdku v podobe turnaja B série M-SR v plážovom volejbale na letnom kúpalisku v Malackách. Ten, kto si chce zahrať, alebo len tak sa popozerať, nech si naplánuje na víkend 19.-20. júla návštevu kúpaliska. Pozvánku vám prinášame. Že sú volejbalisti aktívni, svedčí i volejbalový kemp, ktorý usporiadali v zámockom parku pre mladých adeptov tohto športu. Mladí volejbalisti a volejbalistky mali skvelých trénerov. Tiež sa o tom môžete dočítať v príspevku.

A nezaháľajú ani hádzanári. Na sobotu 19. 7. pripravili turnaj generácií v Zámockom parku. Takže si môžete vybrať. Volejbal alebo hádzaná. Alebo dá sa stihnúť i oboje. Pozvánku vám tiež prinášame. V Malackách to teda športom žije a tento víkend bude nabitý. Nám je len ľúto, že nemôžeme byť pri tom. Jakub Valachovič odcestoval do Anglicka zdokonaľovať sa v ich reči a Albert Sofian bude tráviť víkend v raji. Samozrejme Slovenskom. Ale ako to všetko prebiehalo, o tom vás budeme samozrejme informovať prostredníctvom spolupracovníkov.

Atletika

Alexandre Štukovej sa nepodarilo postúpiť na majstrovstvách sveta juniorov, ktoré sa konali v poľskom Bydgoszci. Na postup stačilo zabehnúť 55,66s.

Position

 

Lane

 

Bib

 

Athlete

 

Country

 

Mark

 

.

 

React

 

1

 

9

 

653

 

Yuliya
Baraley

 

UKR

 

54.61 Q

 

.

 

0.189

 

2

 

4

 

716

 

Lanie
Whittaker

 

USA

 

54.74 Q

 

.

 

0.345

 

3

 

2

 

607

 

Moa
Hjelmer

 

SWE

 

55.32 Q

 

.

 

0.204

 

4

 

6

 

34

 

Mara
Weekes

 

BAR

 

55.34 Q

 

(SB)

 

0.158

 

5

 

3

 

341

 

Antonique
Campbell

 

JAM

 

56.27

 

.

 

0.192

 

6

 

5

 

595

 

Alexandra
Štuková

 

SVK

 

56.33

 

.

 

0.149

 

7

 

7

 

488

 

Joceline
Monteiro

 

POR

 

56.57

 

.

 

0.326

 

8

 

8

 

413

 

Martina
Xuereb

 

MLT

 

56.84

 

(SB)

 

0.245

 

Volejbal
Už tento víkend 19.-20.júla sa uskutoční 11.ročník turnaja v plážovom volejbale na letnom kúpalisku v Malackách. Podujatie je opäť zaradené do B-série M-SR v beachvolejbale. Víťazná dvojica získa 30 bodov do slovenského rebríčka. V sobotu sa odohrá turnaj mužov a v nedeľu turnaj žien. Prihlásiť sa dá ešte stále na tel.č.0907 793 399, resp. mailom na volleymalacky@volleymalacky.sk. Štartovné je 400,-Sk/dvojicu. Kapacita turnaja je 16 dvojíc v mužskej a 12 dvojíc v ženskej časti.

Volejbalový kemp sa opäť vydaril

Počas druhého prázdninového týždňa sa uskutočnil už 2.ročník volejbalového kempu Richarda Nemca v Malackách. Akcie sa zúčastnilo 20 detí, venovali sa im štyria stabilní tréneri a ďalší hostia kempu. Počasie nám prialo viac ako v minulom roku, takže všetky tréningy sme mohli absolvovať v krásnom prostredí Zámockého parku a na letnom kúpalisku. Okrem Richarda Nemca mali
volejbaloví mládežníci možnosť zatrénovať si napríklad so súčasnými reprezentantmi Martinom Nemcom a Emanuelom Kohútom, s bývalým reprezentantom Gabom Chochoľakom, či s hráčmi domáceho Strojára Petrom Šmahelom a Tomášom Rehákom. Svoje umenie prišli pred odchodom na Majstrovstvá Európy v Hamburgu ukázať aj majstri SR v plážovom volejbale Michal Litva a Peter Varga. Na
svoje si prišli aj dievčatá, ktorým sa venovala kapitánka slovenskej reprezentácie Petronela Biksadská a taktiež jej spoluhráčky z reprezentácie Lucia Hatinová a Jana Magátová.

V stredu sa odohral exhibičný zápas, v ktorom nastúpili legionári proti Strojáru Malacky. Malačania síce vyhrali prvý set, ale z víťazstva 2:1 sa nakoniec tešili hostia.

Malacky: T.Šamulka, T.Rehák, M.Janík, P.Šmahel, P.Petrovič, M.Haba
Legionári: R.Nemec, M.Nemec, G.Chochoľak, E.Kohút, D.Končal, D.Rusňák

Po zápase bola pripravená opekačka, na ktorej mali účastníci kempu spýtať sa volejbalových hviezd na čokoľvek.
Kemp bol ukončený v sobotu rôznymi súťažami vo volejbalových aj nevolejbalových disciplínach.

Špeciálne poďakovanie patrí Jozefovi Schreiberovi a Milanovi Habovi, ktorí sa venovali najmä tým najmladším. Kemp podporili: AD HOC – p.Mihočko, Kamenný Mlyn – p.Vajarský.

-duš-

Hádzaná
Pozvánka na hádzanú

TJ Strojár Malacky – hádzanársky oddiel, Vás pozýva na 10. ročník TURNAJA GENERÁCIÍ v hádzanej, ktorý sa uskutoční v sobotu 19. júla 2008 v Zámockom parku na hádzanárskom ihrisku so začiatkom o 8.30 hod. Turnaja sa pravidelne zúčastňujú družstvá malackých hádzanárov všetkých vekových kategórií od starých pánov po žiakov. Spestrením by mal byť zápas našich najmenších hádzanárov prípravky o 14.00 hod., ako aj šmykľavka pre deti, občerstvenie a večer príjemná kapela.
Tešíme sa na Vašu účasť.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.