Stroj času – Školský dvor na ZŠ Dr. J. Dérera

Na školskom dvore na ZŠ Dr. Jozefa Dérera vyrástlo od jej vzniku niekoľko generácií športovcov. Fotografia z hádzanárskeho zápasu je stará 30 rokov.

derer01.JPG

Medzičasom ku škole pribudla nová, dnes už zrekonštruovaná budova jedálne a tried prvého stupňa. Ihrisko je stále funkčné a snáď bude plniť svoju úlohu ešte dlhé roky.

Foto: Jozef Ježek

derer02.JPG

10 komentárov
  1. M!ro
    M!ro hovorí:

    No, kto dohodil kriketkou az na miesto, odkial bola urobena fotografia, to bol teda macher. A taky Majo Jezek trafil odkvap na telocvicni. Myslim, ze to bol rekord. Len som si pomenul, ked som videl meno autora fotografie…

  2. ewa
    ewa hovorí:

    fuj, zakladna skola, ten dvor nemam rada, vzdy ma tam vybili vo vybijanej, malo som hodila, malo som skocila a este som tam aj dostala snehovou gulou do oka!

  3. M!ro
    M!ro hovorí:

    Uf, ja som tiez jednej spoluziacke hodil gulu do oka, ale myslim, ze si to nebola ty… Nebolo to naschval, hodil som do krika a na druhej strane sa akurat zohla a uz to bolo.

  4. Ewa
    Ewa hovorí:

    no, myslim, ze spoluziaka mira som nemala.. 🙂 ale viem, ze ten moj spoluziak to urobil naschval, mozno nechcel trafit zrovna oko, ale hlavu urcite..

  5. erben
    erben hovorí:

    ta nizka budova pod stromami boli technicke dielne,,,dobra zasivaren,,,kurilo sa tam gamatami a vierke z toho aj vlasy horeli….

  6. oponent
    oponent hovorí:

    Ta nizka budova boli len technicke dielne. Pravo vedla budovy bola skolska zahrada a v tej vilke vlavo mali baby pecenie, resp. tu specificku pripravu 🙂
    Co sa tyka Tekera, par ziakov naozaj zmlatil a zvacsa naozaj zbytocne, lenze skoncilo to nakoniec tak ze viaceri deviataci sa dohodli a zmlatili neho a potom odisiel zo skoly… Byt svina sa nevyplaca.

  7. oponent
    oponent hovorí:

    Aha a este za telocvicnou pri mure s klastorom bolo take obmurovane ohnisko kde skolnik spaloval co sa dalo…

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.