Dva jarmoky a ešte oveľa viac

S niekoľkodňovým odstupom prinášame zhrnutie a fotoreport z malackých podujatí, ktoré sa stretli v sobotu 19. septembra v rámci Malackej šošovice a Hambáljarmoku.

Sobota sa vydarila. Môže za to v prvom rade na september nečakane priaznivé počasie. Ale tiež spojenie Šošovice, divadelného jarmoku, cykloiniciatívy Malacky na kolo a ďalších sprievodných aktivít vrátane prehliadok pamiatok s názvom Historické Malacky či otvorenia sezóny v CVeČku. Každý organizátor propagoval predovšetkým svoje podujatie, každý výrobca svoje výrobky, ale v konečnom dôsledku to bolo na prospech aj iným.

Malacká šošovica 2015

Šošovica bola tradične dobrá, pomaly dozrieva. Organizátori avizovali, že na budúci rok plánujú dve podujatia – jedno v prvej polovici roka, druhé po letných prázdninách. Bolo by prínosné, ak by sa spájanie podujatí zopakovalo.

Motívom Historických Malaciek bolo ponúknuť Malačanom aj cezpoľným možnosť pozrieť si v nejakej podobe niečo z toho, čo vidia návštevníci letných historických potuliek mestom. Vytvorila sa skupina mladých sprievodcov, ktorej členovia si vyskúšali sprevádzanie prvýkrát. Niektorí mali roboty vyše hlavy, iní práve naopak. Ohlasy boli pozitívne, hoci je čo zlepšovať. Bola to po rokoch prvá akcia tohoto druhu – postrehy zainteresovaných sa zohľadnia pri plánovaní nasledujúcich akcií.

Historické Malacky 2015

S vďakou za účasť na tomto podujatí chcem vymenovať všetkých sprievodcov „Historickými Malackami“: Pavlína Habová, Isabel de Pasquale, Miriam Siváková, Alžbeta Kurinová, Lucia Valentová, Barbora Okruhlicová, Tereza Okruhlicová, Katarína Novotná, Alexandra Zetková, Dominika Iszerová, Linda Kratochvílová a Štefan Artim. Rovnako poďakovanie patrí Farnosti Malacky, vedeniu Spojenej školy sv. Františka Assiského a Základnej umeleckej školy Malacky za ústretový prístup pri príprave tohto podujatia.

Najbližšie sa návštevníci môžu tešiť na sprevádzané prehliadky starého cintorína a možno aj ďalších vybraných objektov počas dušičkových sviatkov na prelome októbra a novembra. Budeme o nich včas informovať.

Reportáž z Malackej šošovice priniesol aj Slovenský rozhlas (RTVS).

Foto: Peter Blažíček, Martin Macejka, Kristína Konečná, Miroslav Konečný

Malacká šošovica 2015

Malacká šošovica 2015

Malacká šošovica 2015

Malacká šošovica 2015

Malacká šošovica 2015

Malacká šošovica 2015

Historické Malacky 2015

Historické Malacky 2015

Hambáljarmok 2015

Hambáljarmok 2015

1 odpovedať
  1. Kamilka
    Kamilka hovorí:

    Počasie nám vyšlo samotná akcia tiež. Super stánkový predaj,program divadelníkov a najviac jazda na kolách. všetko super. Tambores to super odštartoval.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.