Saltare Orbis 2017: Pozývame vás na desiaty ročník

V sobotu 13.mája sa v ŠH Malina uskutoční jubilejný desiaty ročník celoslovenskej tanečnej súťaže Saltare Orbis. Viac ako tisícka tanečníkov príde do Malaciek súťažiť z rôznych kútov Slovenska v tanečných kategóriach scénické tance, disco dance, hip hop/street dance, show dance a open dance. Navyše sa predstavia tanečníci aj ako sólisti, duá či v malých choreografiach.

Do hľadiska vás pozýva organizátorka a riaditeľka súťaže Andrea Murániová, ktorej sme položili niekoľko otázok:

Na čo sa v sobotu môžu diváci v Malackách tešiť?

Sobota bude od skorého rána veľmi pestrá a bohatá na tance. V 183 choreografiách sa predstaví viac ako 2 000 tanečníkov z rôznych kútov Slovenska. Okolo športovej haly ako aj v jej okolí sa to celý deň bude hemžiť tanečníkmi v rôznych kostýmoch. Ísť nakupovať v sobotu do Billy bude trošku dopravne obtiažne (ako každý rok).

Plánujete nejaké novinky oproti ročníku 2016? Ako ho s odstupom hodnotíš?

Každý ročník máme profesionálnu porotu, ktorá nám okolo 19 hod. robí tanečnú show. Snažíme sa súťaž zorganizovať najlepšie ako vieme, aby sa cítili tanečníci celý deň výborne, odchádzali so skvelým pocitom či pestrými zážitkami aj oceneniami svojich výkonov. Tento ročník budeme udeľovať rôzne špeciálne ceny, ako aj špeciálnu cenu primátora mesta Malacky. Každý ročník je pre mňa ako organizátorku dosť náročný, ale mám pri sebe skvelý team na ktorý sa môžem spoľahnúť, za čo im veľmi pekne Ďakujem.

Aké sú korene tejto súťaže? Ako ti napadlo organizovať toto podujatie v Malackách?

Korene siahajú do roku 2007 kedy sme sa rozhodli že skúsime zorganizovať tanečnú súťaž aj my, pretože v Malackách je športová hala, ktorá by toto „uniesla“. Ako nám to napadlo? Tak od roku 2000 sme absolvovali množstvo tanečných súťaží a získali množstvo ocenení ako súťažná skupina Saltatrix. Nie vždy sme však boli i odchádzali zo súťaže spokojní. Tak sme sa rozhodli, že urobíme inú súťaž. Súťaž ktorá by bola nezabudnuteľná pre tanečníkov aj trénerov. V súčasnosti patrí naša súťaž medzi vyhľadávané, ako vravia tanečníci „medzi top na Slovensku“.

Hľadáte tanečné talenty pre formácie Saltatrix? Kto a kedy sa môže prihlásiť?

Kto chce tancovať vždy si cestu k nám nájde. Berieme každého kto sa chce hýbať. Sám sa vyprofiluje a zistí či ho to baví alebo nie. Vždy začiatkom septembra robíme nábor nových detí, tanečníkov. Často sa k nám hlásia aj po tanečných vystúpeniach keď nás vidia 🙂

Ako sa do súťaže zapoja malacké tanečné formácie? Ako vidíš ich šance na víťazstvo?

Do súťaže sú prihlásené iba naše súťažné formácie aj to len deti a juniori. Máme zásadu, že mládež neštartuje na domácej súťaži. Nechávame priestor prihláseným. Máme nezávislú porotu z ČR ako aj skvelých tanečníkov a choreografov, takže všetky choreografie bodujú podľa aktuálneho odtancovaného stavu, či sú to domáci alebo iní tanečníci. Uvidíme ako tento rok obstojíme medzi tvrdou konkurenciou, sama som zvedavá.

Teším sa že sa prídu aj Malačania pozrieť ako to bude tanečne vrieť v ŠH Malina v sobotu, ste všetci srdečne pozvaní!

Zdroj foto: Saltatrix – Andrea Murániová

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.