Divadelný festival Zejdeme sa na hambálku okorenia Latinák a Mikulčík

12. ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku prinesie do Malaciek opäť poriadnu porciu zábavy a núdza nebude ani o známe osobnosti. Od soboty 28. septembra do soboty 5. októbra si budete môcť vychutnať skutočné divadelné hody – od predstavenia pre batoľatá, cez výstavu kostýmov, inscenácie špičkových profesionálnych divadiel, až po premiéru novej hry v podaní domácich ochotníkov.

Už v sobotu 28. septembra sa „zejdú“ všetci milovníci divadelného kumštu v krásnom prostredí na nádvorí kaštieľa v Malackách. Hambáljarmok ponúkne program pre deti i dospelých – predstavenia Nového divadla Nitra a Túlavého divadla, street-artovú skupinu Kyselí Krastafci, hudobné vystúpenie skupiny Vrbovskí víťazi či fakírku Kiku so svojou ohňovou šou. Program bude ochutený o novinku – Divadelný hambálkomat, ale nebudú chýbať ani tradičné tvorivé dielne, detské hry, hambálkovská vtipná kaša a iné dobroty.

Program festivalu bude pokračovať vždy v doobedňajších hodinách divadelnými kúskami pre materské, základné a stredné školy. Mladých divákov potešia Rozprávkovo Ali: Perníková chalúpka, Nové divadlo – R. Dahl: Čarodejnice či Teatro Colorato: Louis Braille.

Premiérovo

Viete si predstaviť zobrať svojho niekoľkomesačného drobca do divadla? Štvrtok 3. októbra o 11:00 hod. bude venované úplne najmenším divákom špeciálne predstavenie v podaní Bábkového divadla na rázcestí. Batolárium je hra so živou hudbou, melódiou, farbami, predmetmi, z ktorých vznikajú kratučké jednoduché príbehy. Deti majú vďaka tomu jedinečnú príležitosť stretnúť sa po prvýkrát s divadlom, ktoré je prispôsobené ich prirodzenosti.

Skutočným divadelným bonbónikom 12. ročníka Zejdeme sa na hambálku bude nepochybne premiéra domovského súboru Divadla na hambálku. Pre pozvaných hostí, ale aj verejnosť je na štvrtok 3. októbra pripravená úplne novučičká komédia A. Goldflama: Dámska šatňa. Ešte predtým však doobeda seniorov poteší predpremiéra – organizované predstavenie pre seniorské kluby.

Zejdeme sa na hambálku s Mikulčíkom aj Latinákom

Piatkový program obohatí dielo významného súčasného amerického dramatika Keitha Huffa: Vytrvalý dážď alebo vtedy v Chicagu v podaní súboru Loď – Divadlo v podpalubí. Predstavenie o dvoch kamarátoch policajtoch vychádza zo skutočných udalostí, ktoré sa udiali v okolí Chicaga v osemdesiatych rokoch. Ide o mysteriózny súčasný príbeh, ktorý prídu do Malaciek zahrať dvaja skvelí herci Kamil Mikulčík a Juraj Hrčka.

Máte chuť sa dobre zasmiať? V piatok večer vám neprehliadnuteľný Lukáš Latinák naservíruje chutný Tatranský biftek – show jedného herca na tému slovenskej poézie.

Sobota 5. októbra bude patriť ďalším lahôdkam – ako prvé vás zábavne naladí nový letný projekt Túlavého divadla: Ešte jeden zázrak. Výpravná kostýmová hra s pesničkami zavedie divákov do nočnej Bratislavy i Dómu sv. Martina. Zažijete tak putovanie po Slovensku s humorom a láskou.

Čerešničkou sobotňajšieho večera bude autorská komediálna kreácia Čecháčci a Čoboláci. Ide o spoločné dielo Pala Seriša a Filipa Tellera, ktoré je na pomedzí stand-up comedy a divadla. Vzťahy Čechov a Slovákov sa tak budú rozoberať skutočne originálne – použitím slovnej a pohybovej komiky, tanca, spevu aj improvizácie.

Príbehy kostýmov

A komu ešte náhodou nestačilo, môže sa prísť pokochať nádhernými kostýmami do galérie MCK na Záhoráckej ulici. Od 1. do 19. októbra tam bude prebiehať výstava Divadelného ústavu Bratislava: Z príbehu do príbehu – dizajnérky/-i divadelného kostýmu. Netradičná výstava divadelných kostýmov a tvorby kostýmových výtvarníkov dokumentuje takmer celé dejiny kostýmového výtvarníctva na Slovensku a na slovenských javiskách. Výstava zachytáva celý príbeh kostýmu, od počiatočného návrhu až po jeho výslednú podobu.

Ešte nemáte lístky? Vstupenky na jednotlivé predstavenia 12. ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku si môžete zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným predstavením alebo elektronicky cez stránku www.mckmalacky.sk.  

Divadelný festival sa koná vďaka finančnej podpore Mesta Malacky, Mestského centra kultúry, Bratislavského samosprávneho kraja a Fondu pre podporu umenia.

Podrobnejšie informácie o festivale nájdete na www.divadlonahambalku.sk

Zejdeme sa na hambálku 2019 - Malacky
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.