Krylove piesne v podaní Salome zaznejú v Malackách

V rámci Malackého kultúrneho leta sa na nádvorí pálffyovského kaštieľa predstaví český súbor Salome, ktorý v štvorčlennej zostave vystúpi s piesňami Karla Kryla. Koncert v Malackách bude vo štvrtok 19. augusta 2021 o 20.00 h. Vstupné je 7 eur, vstupenky sa dajú kúpiť aj v predpredaji na stránke MCK Malacky.

Salome tvoria Pavel Batěk (spev), Barbora Plachá (harfa), Tomáš Kůgel (klarinet) a Petr Šťastný (gitara). Prečo si vybrali práve Karla Kryla? „Texty Karla Kryla jsou stále aktuální a jeho melodie jsou ojedinělé. Zdá se nám důležité Krylův odkaz předávat také novým generacím,“ vysvetlila Barbora Plachá. ‌“Je velmi důležité aby hudebníci hráli to, co promlouvá k jejich duším, to je pak to, co umí nejlépe předat posluchačům. A to pro nás hudba Karla Kryla rozhodně je. Jsou to jasná a čistá sdělení s velikou úctou k českému jazyku. Karel Kryl je náš Bob Dylan. Posloucháte, smějete se, pláčete a i po koncertu to zůstane někde ve vás,“ doplnila.

Pre Projekt Salome to bude druhé vystúpenie v Malackách – po úspešnom koncerte k 30. výročiu novembra 1989. Celkovo odohrali za necelých desať rokov takmer dve stovky koncertov. Malačania sa môžu tešiť na známe i menej známe piesne Karla Kryla, chýbať nebudú hity ako Anděl alebo Morituri Te Salutant.

Barbora Plachá, 2019
Barbora Plachá
(Foto Martin Macejka)

Novinkou v kapele sú dvaja potomkovia – nedávno sa Pavlovi Baťkovi narodila a Barbore Plachej syn. Repertoár sa nezmenil, „stále hrajeme písničky Karla Kryla. Jen teď snad ještě víc raději, protože nám vystupování pro diváky moooc chybělo!“ tvrdí B. Plachá. A k plánovanému koncertu v Malackách dodala: „Moc se k vám ale těšíme, minulý koncert nám zůstal zapsán v srdci. Vaše publikum je totiž nezapomenutelné.“

Projekt Salome, 2019 Malacky
Projekt Salome – po vystúpení v Malackách v novembri 2019
(Foto Martin Macejka)
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.