V Sološnici majú novú vychádzkovú aplikáciu s audiosprievodcom

V roku 2021 sa skupina dobrovoľníkov z o.z. Materina dúška v Sološnici rozhodla zrealizovať vychádzky, ktoré budú sprevádzané nie len historickým výkladom, ale aj umeleckými zážitkami, ktoré by návštevníkom spomienku z vychádzky ešte zintenzívnili. Všetko sa vtedy podarilo a zostalo nám ľúto, že sa to skončilo. A najmä, že to nevideli „všetci“. Vtedy sme začali uvažovať nad aplikáciou, ktorá by zhromaždila všetky informácie a skúsenosti, ktoré sme na vychádzke získali. 

Zdalo sa to príliš náročné. A dnes? Dnes sme v Sološnici sme spustili aplikáciu, vďaka ktorej objavíte aj známe miesta novým pohľadom.  Na stránke www.solosnickepotulky.sk nájdete mapu s vyznačenými miestami, ktoré tvoria vychádzkovú trasu. Miesta sme vyberali starostlivo tak, aby sme zachytili čo najviac dôležitých historických udalostí a aby bola vychádzka stále príjemná pre rôzne vekové kategórie. 

Na celú cestu potrebujete cca. 120 min., ale môžete si ju pokojne rozdeliť na viac častí. Ak sa ju rozhodnete prejsť naraz, odporúčame Vám vyrazíte z centra obce, objavíte skryté zákutia na kopci za cintorínom a naspäť sa vrátite cez ulicu Betlehém až k starým mlynom. Zastavení je celkom 13 a na každom mieste nájdete tabuľku s QR kódom. Keď tabuľku objavíte, jednoducho obrázok načítate a odomknete si tým audiosprievodcu a rôzne zaujímavé fotografie a videá.  Všetko, čo na vychádzkach „odomknete“ Vám v aplikácii zostane uložené a môžete sa k tomu vrátiť aj neskôr. 

Sološnica

Je to jednoduché, všetko potrebné sa dočítate na www.solosnickepotulky.sk a v prípade potreby nám pokojne napíšte, radi Vám poradíme. Tak hor sa prechádzať, Sološnica ja krásna a pohyb zdravý!

Za finančnú podporu ďakujeme BRDS a DANUCEM

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.