Malacké detaily (17) – Odhalenie

Detail, ktorý sa opakuje na rôznych miestach v Malackách a jeho motív je pomerne jasný. Toto stvárnenie je však unikátne, preto nás zaujímalo nielen čo to je, ale aj presné miesto, kde to je.

Odhalenie:

Ako správne odhalil a linkom podložil „mato“, jedná sa o časť pálfiovského erbu na priečelí malackého kaštieľa. Má bod v rámci našej dlhodobej súťaže.

V tejto súvislosti by sme radi poukázali na skutočnosť, že v erbe Pálfiovcov nie je koleso zlomené, ako sa často chybne uvádza, ale koleso prekryté trojvrším. Vo farebnom prevedení je koleso zlaté a trojvršie zelené, štít (pozadie) je modrý. Viac o erbe a jeho ďalších stvárneniach v Malackách sa dočítate v staršom článku.

5 komentárov
  1. mato
    mato hovorí:

    neviem to isto ale tipujem ze sa to nachadza na predno prieceli palfiofskeho zamku nad balkonom a malo by sa jednat o znak palfiovskeho rodu o ich erb

  2. mato
    mato hovorí:

    Ale so stopercentnou istotou sa jedna o erb rodiny Palffyovcov. A ak mam vyst s dedukcie tak jediny takyto novy sedy erb je len na zamku v malackach. Mozno sa milim ale podla mna to bude na zamku

  3. mato
    mato hovorí:

    Uz to mam overene je to erb na zamku. Pozrite si clanok stopi po palfiovcoch v malackach a tam mate detajlny cely erb

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.