Uplynulý týždeň v športe

Ospravedlňujeme sa vám všetkým, že športový sumár z týždňa 16. – 22. júna prinášame tak neskoro. Zabrzdila nás totiž technika a na Malacké pohľady sa nedali dopĺňať články. Chyba je konečne vyriešená a tak sa všemožne snažíme dohnať stratený čas a oboznámiť vás opäť s niektorými športovými výsledkami alebo akciami. Šport totiž napreduje a tak je stále o čom písať. Zároveň sme radi, že nám na adresu sport.malacky@post.sk píše čím ďalej viac ľudí, ktorí nás upozorňujú na športové akcie, ktoré sa buď konali alebo sa ešte len konať budú v tomto našom zapadákove, ech, vlastne, krásnom a prosperujúcom meste. Je to veľmi účinný spôsob ako ľudí pritiahnuť k športovým podujatiam. A taktiež sme radi, že nám do komentárov prispievajú i odborníci a nadovšetko fundovaní priaznivci športu, ktorým odpustíme i to, že ich občas zradí pravopis, viď. pri minulom sumári. Veríme však, že ich to neodradí a budú nám veselo svoje názory a postrehy prezentovať naďalej.

Atletika

Gbely – 19. jún – Na Záhorí sa darí nielen hubám, ale i tartanovým dráham. Rastú ako huby po daždi. Vo štvrtok 19.6. 2008 slávnostne otvorili 200 metrov dlhú dráhu v Gbeloch. A pri tej príležitosti pripravili v tomto mestečku (taktiež celkom unikátnom) pre mladých atlétov i preteky s názvom Záhorácka olympiáda. Súťažilo sa v behu na 60m, 300m a v skoku do diaľky. Pretekov sa zúčastnili i žiaci ZŠ na Záhoráckej ulici. A počínali si úspešne! Väčinou sa kompletné výsledky dozvieme neskoro, alebo sa ich nedozvieme vôbec, ale v tomto prípade sa stal malý zázrak. Novinár, pán Komorný, ktorý sa pretekov zúčastnil, nám ich okamžite po súťaži poslal, takže sú k dispozícii. Naši žiaci sa činili a vyhrali všetko, čo sa dalo, okrem trojstovky žiačok, kde Eliška Chvílová nenastúpila na štart, kvôli zdravotnej indispozícii.

Výsledky:
60 m chlapci – 1. Marián Vísmek – ZŠ Záhorácka MA – 7, 62 sek.
2. Michal Flux – ZŠ Holíč – 7, 72 sek.
3. Richard Juriga- ZŠ Holíč – 7, 73 sek.

60 m dievčatá – 1. Monika Baňovičová – ZŠ Záhorácka MA – 8, 28 sek.
2. Claudia Hladíková – ZŠ Záhorácka MA – 8, 52 sek.
3. Eliška Chvílová – ZŠ Záhorácka MA – 8, 64 sek.

300 m chlapci – 1. Martin Koch – ZŠ Záhorácka MA – 39, 17 sek.
2. Michal Flux – ZŠ Holíč – 42, 72 sek.
3. Dominik Oborný – ZŠ Holíč – 42, 85 sek.

Martin Koch počas víťazného behu na 300 metrov (číslo 81)

300 m dievčatá – 1. Lucia Ovečková – ZŠ Gbely – 49, 06 sek.
2. Bibiána Pekarková – ZŠ Holíč – 49, 64 sek.
3. Veronika Hruščová – ZŠ Záhorácka MA – 50, 11 sek.

Diaľka chlapci – 1. Martin Koch – ZŠ Záhorácka MA – 628 cm
2. Marián Vismek – ZŠ Záhorácka MA – 607 cm
3. Matej Gašo – ZŠ Gbely – 572 cm

Diaľka dievčatá – 1. Claudia Hladíková – ZŠ Záhorácka MA – 524 cm
2. Monika Baňovičová – ZŠ Záhorácka MA – 521 cm
3. Veronika Hruščová – ZŠ Záhorácka MA – 460 cm

Naše atlétky suverénne dominovali v diaľkárskej súťaži, obsadili všetky 3 stupne.

***
Varšava – 21. jún – Trio našich atlétok Monika Baňovičová, Romana Sekáčová a Dominika Dacková si vybojovalo účasť na Medzinárodných hrách mládeže do 13 rokov vo Varšave. Cesta bola nekonečná, lebo autobus zbieral atlétov po všetkých kútoch Slovenska a keď sa už všetci športovci dostali na územie Poľska, nebola to taktiež žiadna výhra. Stav tamojších komunikácií je totiž mizerný a počet diaľníc minimálny. Ale vraj sa to má meniť vzhľadom k organizovaniu majstrovstiev Európy vo futbale Poliakmi v roku 2012. Držíme im palce, ale venujme sa našim atlétkam. Po príchode, spánku a prehliadke Varšavy sa naše dievčatá s trénerom Vladimírom Handlom presunuli na štadión. Okrem Slovenska sa hier zúčastnili i Lotyši, Litovci, Estónci, Maďari, Česi, Ukrajinci a samozrejme, domáci Poliaci. Ako prvá sa na šesťstovke predstavila Romana Sekáčová, ktorá nasadila od počiatku ostré tempo a časom 1:43 dobehla tretia. Najväčší úspech dosiahla Monika Baňovičová na šesťdesiatke, časom 8, 16 sekundy zvíťazila. Podarilo sa jej to, ako jedinej Slovenke, o to je naša radosť väčščia. Dominika Dacková v skoku do výšky vyrovnala svoje osobné maximum 145 centimetrov, ale stačilo to len na piate miesto.

Zľava: Baňovičová, Sekáčová a Dacková


Romana Sekáčová na stupňoch víťazov
Monika Baňovičová vyhrala šesťdesiatku, na fotografii so svojou poľskou, resp. litovskou súperkou

***

Banská Bystrica – 21. – 22. jún – V Banskej Bystrici sa konal Európsky pohár krajín výkonnostnej skupiny B. Duo našich Malačaniek Barbora Šimková a Alexandra Štuková sa predstavili v slovenskom drese (čo je mimochodom celkom pochopiteľné). V sobotu na stovke zbehla Šimková 12, 08 sekundy a vybojovala piate miesto. Rovnako na piatej priečke skončila Štuková, ktorá finišovala v behu na 400 metrov za 55, 99 sekundy. V konečnom hodnotení krajín sa slovenský výber mužov i žien umiestnil zhodne na druhom mieste. Na elitnú kategóriu tak stále nemáme, na východe nič nové.

(slovenská) Hádzaná

Máme tu jednu aktualitu – Šamul nám poslal pozvánku na turnaj v plážovej hádzanej (kto neviete, tak to je hádzaná na pláži – krásny šport). Tu je celá verzia pozvánky, my sme len vyznačili to, čo sa nám zdá byť najpodstatnejšie, nech sa páči:

4.ročník BEACH HANDBALL CUP
Na kupku v MALACKÁCH

12.7. 2008

4.ročník Beach Handball Cup 2008 sa uskutoční v sobotu 12. júla 2008 v priestoroch letného kúpaliska v Malackách. Tak ako po minulé roky aj teraz nás poctia svojou účasťou najkvalitnejšie družstvá Slovenska medzi nimi aj družstvo Drink teamu ktoré je aktuálnym majstrom Slovenska v plážovej hádzanej a zatiaľ trojnásobným víťazom z Malaciek. Novinkou tohto ročníka bude popri mužskom turnaji aj kategória žien. Takže sa bude na čo pozerať. Touto cestou pozývame záujemcov ktorí sa chcú turnaja zúčastniť ako hráči, a najmä do novej kategórie aj hráčky aby sa prihlásili v športovej hale Malina – fitnescentrum t.č.: 0918 177 324. Družstvo pozostáva z 8 hráčov, pričom štartovné je 150 Sk na osobu.( 1200 Sk na družstvo, v cene je občerstvenie –pivo, kofola a tričko každému účastníkovi ) . Počet družstiev je obmedzený. Prihlásiť sa treba osobne.
Harmonogram turnaja: prezentácia 8:30, následne boje v skupinách, o 12:00 divácky atraktívne porotou hodnotené trestné strieľania v podaní najlepších strelcov na turnaji o vecné ceny, 17:00 semifinále a 18:00 finále.

***

pozvánka

… a máme tu ešte jednu aktualitku, teraz už brutálne aktuálnu – zaradili sme ju k športu, lebo nám ju poslal vedúci mužstva ŠK Malacky František Hlavatý. Ten je spoluorganizátorom koncertu troch revitalových (vlastne revivalových) kapiel v Zámockom parku 5. júla – Bond, October, Depeche Mode revival. Ide o známe kapely, Bond sú Malačania a možno ste ich už niekedy videli. October hrali nedávno na StreetFeste a boli podľa mnohých dosť dobrí, aj keď to vlastne nie je ich tvorba. Depeche revival sú Česi a tých nepoznáme. Zážitok to ale môže byť pekný. A pozor – vstup zadarmo! Takže:


Volejbal

Liptovský Hrádok – 20. – 21. jún – no, ale venujme sa opäť radšej športu, konkrétne volejbalu. Prinášame vám výsledky našich žiačok, ktoré sa v piatok a v sobotu zapojili do záverečných bojov Slovenského pohára v Liptovskom Hrádku.

Ako prvého súpera nám žreb určil Svidník. Ako sme sa dozvedeli neskôr, víťaza celého turnaja. Proti favoritovi mali naše hráčky smolu, ale rozhodla i kvalita na ich strane. Zápas sme prehrali 1:3 a pripravovali sme sa na ďalšieho piatkového súpera.

Tým bolo Nové Mesto nad Váhom a naše podali výborný výkon. Vo vyrovnanom stretnutí sa hra prelievala z jednej strany na druhú a v záverečnom tajbrejku mali viac z hry napokon naše súperky (15:11). Celý zápas sme prehrali 2:3 (teda nie my, ale naše mladé Malačanky).

Najväčšie prekvapenie však pripravili hráčky poslednému súperovi v skupine, domácemu Liptovskému Hrádku. Ten sa stal víťazom skupiny, keď zdolal svidník i Nové Mesto a napokon, žiaľ i Malacky. Naše hráčky sa po piatku zrejme dobre vyspali, lebo z čista jasna viedli nad favorizovaným súperom už 2:0 na sety. V tom treťom, poslednom, sa však naše „priškripli“ samé, keď zvoľnili z tempa a súperovi ponúkli príležitosť dotiahnuť a vyrovnať. Veľké šance sme napokon mali i v záverečnom tajbrejku, kde sme viedli 7:1 a 8:4, ale aj tak sme nedokázali zvíťaziť. A to je škoda.

Dostali sme sa tak do skupiny o 5. až 8. miesto. V prípade, že by sme porazili Bilíkovú (áno, súpera, ktorý nás dvakrát porazil v kvalifikácii v Malackách a Studienke). A do tretice sme opäť nedokázali vyhrať, hoci sme získali prvý set (1:3). Napokon sme však predsa nastupovali až do súboja o 7. miesto proti Košiciam.

… a tak prišlo napokon predsa viťazstvo. Košičanky v priebehu celej súťaže pôsobili najslabším dojmom a tak ich zmietla aj malacká tsunami jednoznačne 3:0 na sety.

Tréner Matej Haringa po turnaji konštatoval, že postup do Liptovského Hrádku je už sám o sebe veľký úspech. S odstupom času ho však mrzí, že hráčky skončili „až“ siedme, lebo mali iste na viac.

StreetFest 20. – 21. jún

Reportáž zo StreetFestu vám prinesieme v najbližších hodinách a ak nie, tak v najbližších dňoch a ak nie ani to, tak vám to možno prinesieme v zime, keď sa to najmenej hodí… V každom prípade, na festivale sa tento rok opäť výdatne športovalo a my v súčasnosti spracúvame rozhovory, články, fotografie, výsledky a ostatné veci. Zostaňte nám verní a StreetFest prinesieme čo najskôr…

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.