Malacky budú opäť žiť divadlom. Blíži sa festival ZNH 2015

Od 16. do 20. septembra sa bude konať už ôsmy ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku, na ktorom sa zíde osem divadelných súborov – ochotníckych i profesionálnych. A nebudú chýbať ani známe tváre, zavítajú k nám napríklad Csongor Kassai, Helena Krajčiová či Kamil Mikulčík.

Ako je už dobrým zvykom, celý festival slávnostne otvorí domáce Divadlo na hambálku so svojou najnovšou hrou – tentokrát sa môžete tešiť na komédiu Rómeo a Júlia po tridsiatich rokoch… Okrem toho sa „zejdeme“ tiež s obľúbenými a divákom už dobre známymi súbormi ako Túlavé divadlo, Do houslí či Záhorácke divadlo. Novinkou tohto ročníka budú profesionálne Štúdio 12 Bratislava a divadlo Fluent, ktoré predstaví v Malackách samé známe osobnosti. O organizované predstavenia pre školy sa postará Staré divadlo K. Spišáka Nitra a Túlavé divadlo. A nezabudli sme ani na najmenších – celý program zakončí nedeľná rozprávka pre deti v podaní Bábkového divadla na rázcestí z Banskej Bystrice.

Na divadelnom festivale nebude chýbať ani bohatý sprievodný program – výstava z dielne Divadelného ústavu Bratislava, hambálkovská tancovačka, Veršohranie či Hambáljarmok – divadelný jarmok, ktorý prinesie kúsok divadelného kumštu aj do malackých ulíc.

Vstupenky na jednotlivé predstavenia ôsmeho ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku si môžete zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným predstavením alebo elektronicky cez stránku www.kinomalacky.sk. V ponuke je tiež zvýhodnená permanentka v cene 30 €, ktorá platí na všetky predstavenia festivalu.

Viac informácií o programe festivalu nájdete na www.divadlonahambalku.sk

Zdroj: Divadlo na hambálku

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.