Kto druhému jamu pri skoku do diaľky zakopáva, sám si zje guláš

Počas sobotňajšieho popoludnia sa v Malackách konal už tradičný Memoriál Milana Škvaridla, aj keď s netradičnými disciplínami. Okrem skoku do diaľky – hlavnej disciplínou pretekov, sľubovali propozície bežecké chuťovky ako Cooperov test, Posledný z kola von, 3x 500 a 4x 250m.

Najväčšia hviezda pretekov Monika Baňovičová z AC Malacky

Aj napriek dostatočnej propagácii a priamom oslovení jednotlivých klubov a organizácií bolo už zo začiatku jasné, že účasť bude slabá. Organizátori netajili sklamanie nad nezáujmom zo strany športovcov a zazneli aj názory o upadajúcom vzťahu k športu najmä medzi žiakmi.

Moderátorom podujatia bol tréner a učiteľ Vlado Handl

Dostatočnou motiváciu zrejme neboli ani atraktívne ceny, medzi ktorými bola finančná odmena, športové oblečenie či výživové doplnky. Účasťou boli ohrozené najmä štafetové disciplíny, ktorých cieľom bolo pokoriť svetový rekord jednotlivcov a až do príchodu skupiny z reedukačného centra z Veľkých Levár to vyzeralo, že aj v hlavnej skokanskej disciplíne budú štyria pretekári.

Riaditeľ pretekov Jakub Valachovič

Všetky disciplíny napokon mohli byť uskutočnené, no celý memoriál skôr pripomínal sobotný tréning ako atletické zápolenie. Tohtoročná rozlúčka s dráhovou sezónou sa niesla v znamení sympatických výkonov, ale aj sklamania z počtu účastníkov. Sklamaní určite neboli konzumenti gulášu pôvodne pripraveného pre sto ľudí. Podľa množstva vydrží do pondelka a bude spestrením k buchtám zo školskej jedálne.

Výsledky:

Skok do diaľky
Monika Baňovičová 531 cm
Mário Horváth 526 cm
4x 250m
Antálková, Vrbová, Charbrečková, Baňovičová
RC Veľké Leváre
3x 500m
Track and Field Team 4,10 min
Posledný z kola von
Jakub Valachovič
Pavlína Vrbová
Cooperov beh
Dušan Rusnák 3180m
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.