Hádzanári pripravujú oslavu 17. novembra v štýle undergroundu

V Malackách sa rodí ďalšia hudobná akcia. Na Sviatok študentstva a zároveň Dňa boja za slobodu a demokraciu 17. novembra organizuje Hádzanársky oddiel Strojár Malacky v Sokolovni koncert viacerých alternatívnych hudobných skupín.

Tento rok si nielen občania Malaciek pripomenú 23. výročie pádu komunizmu v bývalom Československu. Koncert hudobných telies, ktoré vyznávajú undergroundový štýl tvorby, by mal podľa organizátora celej akcie Dušana Frýberta doplniť priestor pre ponuku takýchto žánrov v meste. „Alternatívna scéna ocení takúto akciu, navyše v deň, ktorý jej pridá na výnimočnosti, keďže underground bol za totality najviac perzekvovaný a vzišlo z neho viacero vedúcich osobností Nežnej revolúcie.“

V Sokolovni vystúpi skupina Karpatské chrbáty, ktorá si fanúšikov získava najmä recesiou. V tejto súvislosti vyvstáva pre návštevníkov koncertu zaujímavosť v podobe možného vystúpenia Michala Kocába, osobnosti Nežnej revolúcie.

Podľa D. Frýberta by mohol odohrať zopár skladieb práve s Karpatskými chrbátmi, s ktorými už spolupracoval v minulosti: „Zatiaľ však túto skutočnosť nemáme potvrdenú, takže k nej treba pristupovať s odstupom.“

Druhá formácia Vobezdud z Českej republiky je menej známa, ale duchaplnosť textov i hudobného prejavu je pozoruhodná. Program odštartuje koncert mladej nápaditej skupiny Šramot z Bratislavy a doplní ho známa punkrocková pardubická formácia s názvom Volant.

„Sú to podľa môjho názoru skupiny, ktoré sa hudbou tešia a nikdy nemali ambíciu preniknúť medzi takzvanú hudobnú smotánku. Takže očakávam z ich vystúpenia aj úprimné fluidum a nespútanosť,“ myslí si D. Frýbert.

Lístok na koncert stojí sedem eur. Pre študentov sa cena lístkov upravila na päť eur. „Je to aj sviatok študentstva. Práve študent boli hybnou silou revolúcie a tak si myslím, že ich deti by nemali chýbať na oslave,“ mieni D. Frýbert na margo zníženia vstupného pre mladšiu vrstvu obyvateľov. Lístky na koncert bude možné kúpiť v tejto cenovej relácii priamo na mieste v deň koncertu.

Samotná akcia podľa D. Frýberta nie je zisková, vybrané vstupné sotva pokryje náklady na podujatie. „Je to jedna z mála možností, ako zviditeľniť malackú hádzanú i po kultúrnej stránke a možným výťažkom z bufetu získať aspoň aký taký peniaz na rozvoj hádzanej,“ hovorí predseda malackého klubu.

Koncert začína o 14.15 h a všetky informácie nájdu fanúšikovia, prípadne potenciálni sponzori podujatia, na webe: www.handballmalacky.sk.

–TK AC–

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.