Nový zborník s historickou tematikou

Dlho očakávaný zborník Malacky a okolie 5, vydaný Mestským centrom kultúry (MCK) Malacky – Múzeom Michala Tillnera, uzrel svetlo sveta a je k dispozícii pre všetkých záujemcov.

MP-zbornik5-2

S tradíciou vydávania zborníkov, pozostávajúcich z textov prednášok, ktoré odzneli v priebehu roka na pôde múzea, sa začalo v roku 2008 a každý rok pribudol nový. Ťažisko nového zborníka tvoria prednášky, ktoré odzneli na jar v rámci historického seminára. Tematicky bol seminár zameraný na otázku židov v Malackách. Ďalšie príspevky sa týkajú cirkevnej správy na Záhorí, pálffyovských sŕdc, banskej činnosti v Malých Karpatoch, dejín letiska Kuchyňa v období druhej svetovej vojny a ďalších tém. Zborník má 152 strán. Jeho vydanie finančne podporila spoločnosť Pozagas, a. s.

MP-zbornik5-3

Nový zborník si môžu záujemcovia kúpiť priamo v MCK na Záhoráckej ulici alebo v Turisticko-informačnej kancelárii v budove inkubátora na Bernolákovej ulici. Cena je 4 eurá. Kto si kúpi celú sériu zborníkov (všetkých päť), získa zľavu.

MP-zbornik5-1

Najbližším podujatím, ktoré pripravuje Múzeum Michala Tillnera, bude prednáška s besedou zo série Stretnutie s históriou. Témou bude pálffyovská lesná železnička Štrečka. Začiatok bude 21. marca 2013 o 17.00 h v galérii MCK na Záhoráckej.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.