Blíži sa festival Malarock 2022

V sobotu 10. septembra sa na nádvorí Pálffyovského kaštieľa v Malackách uskutoční už 4. ročník festivalu Malarock – multižánrového festivalu alternatívnej hudby. Tešiť sa môžete na čerstvý výber hudby zo slovenskej a českej alternatívnej hudobnej scény. Ako prvý sa predstaví legendami opradený Samčo Brat Dážďoviek s jeho popmusic pre mačky, s ktorou vytvára akúsi šedú zónu medzi koncertom, divadlom, performance a slam poetry. Nikdy nevieš, ako to dopadne a to je na tom to pekné!

Ďalším vystupujúcim bude mladá bratislavská banda Haďaci hrajúca experimentálny avantgard-punk-rap, ktorá je známa v našich končinách už len tým, že existuje. Neznámy kritik o nich raz povedal: ,,Keby prídem domov z roboty a „toto“ si pustím tak sa rovno zabijem.“ Perfektné, nie?

Tretím v poradí bude Blue Chesterfield Band – hudobné teleso z Plzne, ktoré vzniklo pôvodne ako sólo projekt mladého multiinštrumentalistu Davida Jirku. Kapela predstaví svoj zbrusunový album Mystic Lipstick, ktorý pláva na vlnách neo-folku a dark country s prvkami psychedelického rocku a to všetko podttrhnuté dominantným chraplavým vokálom. To jednoducho nechceš zmeškať…

Malarock
Foto Barbora Hrubošová

Posledným vystupujúcim na tohtoročnom festivale bude stoner-rocková divočina Acid Row z Prahy! Prenikavé mužské vokály vychádzajúce z pekelných hlbín, ostré gitarové riffy ukuté z ťažkého rozžhaveného kovu a k tomu dlhé vlasy. Kapela tento rok vydala LP Afterglow, ktoré predstaví v rámci svojho energického setu aj u nás v Malackách. To je všetko, čo potrebuješ vedieť na to, aby si prišiel.

Okrem hudobného programu sa môžete tešiť aj na bohatý sprievodný program a to napríklad na premietanie krátkych animovaných filmov z prestížneho festivalu FestAnča, prednášku Jana Ostrolúckeho z inštitútu Teach for Slovakia, na workshop chodenia po slackline či na tradičné prehliadky kaštieľa.

Na mieste bude aj čapované pivko, limonády a o chutné pokrmy sa postará obľúbený malacký gastro-mág Vegoš. Neseď doma a príď podporiť kultúru v Malackach. Tešíme sa na teba!

Foto Barbora Hrubošová

Text: Martin Kmec

Plagát: Barbora Kmecová

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.