Podporte vydanie publikácie o Malackách

Pred časom sme uvažovali o tom, čo tvorí identitu Malaciek. Základ úvah bol publikovaný aj na stránkach Malackých pohľadov. Pomenovali sme jednotlivé prvky a uvažovali, ako ich priblížiť deťom v školách. Začali sme vytvárať pracovný zošit Malacky. Spoznávame svoj región s ambíciou pomôcť učiteľom a sprostredkovať jednotlivé témy deťom a ich rodičom.

Dielo sa podarilo a s publikáciou pracovali deti v malackých školách niekoľko rokov, kým sa náklad neminul. Teraz máme záujem prostredníctvom zbierky získať finančné prostriedky na druhé vydanie, ktoré by zabezpečilo pokračovanie regionálnej výchovy na hodinách vlastivedy.

“Dzeci treba pripútat k domoviňe v místném víznamje hned od malúčka. Tak sme prispjeli, lebo čím víc takí čovíček o domovje ví, tím bližší mu je,” povedal jeden z autorov Stano Bellan.

Malacky. Spoznávame svoj región, prezentácia knihy v roku 2018
Autori publikácie zľava Vanda Kráľovičová, Stano Bellan, Martin Macejka a Norika Handlová
(Foto Peter Blažíček)

Publikáciu pripravil tím v zložení Martin Macejka, Stano Bellan, Norika Handlová a Vanda Kráľovičová. Za zbierkou stojí Martin Macejka, predseda občianskeho združenia Záhorácke kruhy, ktoré sa od roku 2014 zameriava predovšetkým na mládež a vzdelávanie.

Vďaka prostriedkom z kampane zabezpečíme vydanie publikácie Malacky. Spoznávame svoj región, ktorú budú môcť využívať školy v Malackách a okolí. Peniaze použijeme na tlač pracovného zošita a súvisiace služby. Ak sa vyzbiera viac peňazí ako je potrebné na úhradu uvedených položiek, budú zvyšné prostriedky použité na prezentáciu publikácie a na aktivity spojené s vzdelávaním detí a mládeže v oblasti regionálnej výchovy.

Možnosť podporiť tento projekt môžete na stránke donio.sk.

Malacky. Spoznávame svoj región, zbierka
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.