Študentská konferencia na Gymnáziu sv. Františka Assiského Malacky

V utorok 7. mája 2019 sa uskutočnil VI. ročník jedinečného podujatia Študentská konferencia 2019. Konferencia bola inšpiratívnym stretnutím študentov gymnázia, ktorí prezentovali odborné príspevky z ročníkových prác a zo stredoškolskej odbornej činnosti, s úspešnými absolventmi gymnázia, ktorí prezentovali odborné práce z profesionálnej praxe.

Študentské príspevky hodnotila Rada tútorov, odborníkov z oblasti PR a komunikácie, ktorá svojimi usmerneniami nabádala a motivovala študentov ku kvalitnejšiemu obsahu i forme a vytvorila tak skvelý medzigeneračný dialóg. Pozvanie do Rady tútorov prijala Ing., PhDr. Lucia Vidanová, koordinátorka Vstúpte, n.o., poslankyňa MsZ Malacky, ale i BSK, Stanislav Bellan, odborník na komunikáciu a PR a pán Richter, majiteľ spoločnosti Richter Rasen, Rakúsko.

Gymnázium sv. Františka Assiského Malacky
Foto: archív školy

Prezentácie študentov sa venovali obsahu soli v ľudskom organizme, čiernym dieram, i analýze hudobnej štruktúry skladieb Tomáša Klusa, ďalšie práce sa venovali ľahkým opevneniam na Záhorí, dôležitosti strečingu pri silovom tréningu ale vytvorili sme aj aplikáciu pre android. Absolventi sa venovali umelej inteligencii, motivácii, fyzioterapii i bezpečnosti používania mobilného telefónu. Inšpiratívnym vystúpením bola i prezentácia pána Richtera, v ktorej sa venoval 100 ročnej tradícii rodinnej firmy.

Gymnázium sv. Františka Assiského Malacky
Účastníci konferencie (Foto: archív školy)

Konferenciu možno opäť zhodnotiť ako podnetnú a motivačnú pre ďalšie úvahy našich študentov pri sebavzdelávaní, sebarealizácii ale i pre úvahy pre ďalšie štúdium i prax v oblasti humanitných a prírodných vied. Zároveň dala možnosť študentom zo študentského Mediatimu podujatie zorganizovať a zrealizovať, čo je neoceniteľná skúsenosť.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.