Komunálne voľby 2010 – doplnené

Nie, nechceme robiť predvolebnú kampaň na poslednú chvíľu. Ani nikoho kritizovať ani chváliť… Len dať priestor pre aktuálne postrehy z volieb v podobe vašich komentárov.

Tak nám prajem dobrú voľbu pre Malacky!

—-

Zvolení poslanci a primátor

Vo voľbe primátora mesta svoj post podľa očakávaní obhájil Jozef Ondrejka, ktorý získal 58,83% hlasov (2797). Na ďalších miestach skončili Daniela Hamarová, Marián Novota a Mária Rusňáková. Mesto Malacky tak bude mať už štvrté volebné obdobie na svojom čele rovnakého primátora.

V mestskom zastupiteľstve budú v novom štvorročnom období jednotlivé volebné obvody zastupovať :

(1) Štefan Bauman, Jozef Halcin, Jozef Mračna

(2) Jozef Bulla, Marián Haramia, Mária Tedlová

(3) Katarína Berkešová, Daniela Hamarová, Pavel Spusta

(4) Miroslav Fruš, Milan Ondrovič, Anton Pašteka

(5) Vladimír Moravčík, Pavol Tedla, Katarína Trenčanská

(6) Marián Andil, Gabriela Janíková, Juraj Říha

—-

Sčítavanie hlasov – 4. obvod

Volebný okrsok 4 . obvodu navštívilo počas soboty menej ako 400 voličov. „V komisii sedím už roky. Pri každých voľbách vídam väčšinou tie isté tváre, dnešok nevynímajúc,“ tvrdila jedna členka komisie približne polhodinu pred uzavretím volebnej miestnosti. Posledný volič vhodil obálku s hlasovacími lístkami desať minút pred ôsmou. Potom sa presklené dvere miestnosti, ktorá inokedy slúži ako klientské centrum mestského úradu zatvorili a začalo sa bilancovať. Predtým komisia zapečatila nepoužité obálky.

Približne o trištvrte na deväť už boli známe predbežné, ale stále neoficiálne výsledky. Podľa tých dali voliči vo štvrtom obvode najviac hlasov súčasnému primátorovi Jozefovi Ondrejkovi. Najsilnejšou súperkou mu bola Daniela Hamarová, dvojica zvyšných kandidátov získala približne rovnaký počet hlasov, ktorý však ani zďaleka nestačil. Najviac hlasov do mestského zastupiteľstva za štvrtý obvod mali mať neoficiálne kandidáti s číslami 2 (Fruš), 8 (Ondrovič) a 9 (Pašteka). Členovia komisie však odmietli zverejniť výsledky až do doby, kým  nebudú oficiálne. 

Komisia evidovala i niekoľko neplatných lístkov, podaktorí voliči vyjadrovali svoj postoj i vhodením prázdneho alebo prečiarknutého hlasovacieho lístka. Neplatné lístky pritom evidovali aj pri voľbe primátora, aj pri voľbe do mestského zastupiteľstva. Po rozbalení sa nenašli žiadne lístky, na ktorých by boli napísané odkazy voličov kandidátom, či už na primátorský alebo poslanecký post.

Jakub Valachovič

2 komentárov
  1. Mato
    Mato hovorí:

    26.75% ucast na volbach v Malackach naznacuje rezignaciu nad dianim v meste… Kazdy si len pozera do svojho hrnceka a co sa deje okolo ho nezaujima… Demokracia bez kontroly….

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.