Rok 2007 v Malackách (2)

opolcerova.jpg

 

Po ostatnom roku 2006, ktorý sa jednoznačne niesol v znamení osláv (800-ročné Malacky), by sa dalo povedať, že rok 2007 nič také významné so sebou neprinesie. Ale nestalo sa. Nesklamal a priniesol. Ku zvyčajným oslavám 1. mája či letnému športovo-kultúrnemu StreetFestu sa opäť pridalo niečo nové. Mne v pamäti ešte doznieva mauacké „Zejdeme sa na hambálku“, ktoré zožalo veľký úspech a pre milovníkov kultúry a divadla bolo v tomto roku určite príjemným sviežením. Okrem toho i naše malacké kino vyrástlo do krásy a vedľa neho i malý kultúrny domček, z ktorého sa cez letné prázdniny ozývali tóny pop music a nielen jej.

Ku koncu roka oslávili narodeniny i dve malacké gymnáziá. Keďže sa oslavovalo – veď 80 rokov je len raz – my študenti sme si mohli opäť na chvíľku odpočinúť.

Mesto Malacky podniklo v tomto roku aj rôzne projekty, ktoré prispeli k celkovému dizajnu nášho mesta. Mojím snom je, aby bola v Malackách pešia zóna, čo je pre prítomnosť križovatky nemožné a preto sa musíme uspokojiť so zámockým parkom, ktorý našťastie tiež nezostal bez povšimnutia, ale je pekne vynovený.

No, ešte vždy je čo dolaďovať, ale z môjho pohľadu boli Malacky v roku 2007 skutočne dobrým miestom pre život.

Kristína Opolcerová, študentka Gymnázia sv. Františka Assiského v Malackách

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.