Rudava 2008 – návrat k príjemnej akcii

Text: Miro Konečný
Foto: Miro Konečný, Martina Vochtová

23.jpg

Summerbeach Rudava, jedno z najväčších letných podujatí na Záhorí, sa konalo už pred pár týždňami, ale stojí za to sa k nemu vrátiť. Už len preto, že Malackepohlady.sk boli jeho mediálnym partnerom.

01.jpg

Cesta na festival športu a hudby sa dá absolvovať rôznym spôsobom. Napríklad v nákladnom priestore pickupu, ktorý vezie alkoholické nápoje v tube. Absurdné? Áno, ale prikrčte sa, pretože na zákrute sú policajti.

02.jpg

Prvé kroky v rozmočenom piesku napovedali, že cesta k víťazstvu nebude vôbec ľahká. V turnaji bolo prihlásených x družstiev a okrem súperov bolo prekážkou spočiatku aj počasie.

03.jpg

Kontrolná otázka: Viete, ktorý DJ dokáže vypredať SKA-RAGGAE-stan behom dvoch minút? Podarilo sa to Letnému Dažďu. Je to umelecké meno prírody, ktorá naplnila priestor pod celtou raz-dva.

04.jpg

Ano, aj toto je fotka zo SUMMERBEACH. Plážový volejbal, to je zvyčajne piesok-slnko-voda. V tomto prípade to bolo v opačnom poradí. Najprv voda, potom dlho, dhlo nič a až potom piesok.

24.jpg

05.jpg

Plážoví futbalisti bojovali na každom teréne.

28.jpg

A už sme pri hlavnej discipíne festivalu: Volejbal. Dôležité je dobré podanie na nahrávača súpera.

06.jpg

07.jpg

Potom príjem, jasné že nie prstami, ale bagrom.Výmena pokračuje nahrávkou a potom vysokým výskokom. (Upozornenie:táto fotografia nie je digitálne upravovaná. Jedná sa o autentické špotové umenie.)

08.jpg

3) Smeč, skutočne pekný. Alebo ako by povedali bratia Česi, ktorí sa tiež zúčastnili v hojnom počte: Pěkná smeč. V tomto momente výmena končí.

10.jpg

A začína oslava v publiku.

11.jpg

12.jpg

14.jpg

26.jpg

Potešenia pre oči bolo na festivale neúrekom. Či už po športovej stránke, alebo aj inak… Diváci si ho vedeli nájsť.

13.jpg

Rozhodcom, tým bolo hej. Mali všetko dianie ako na dlani, aj keď riešili niekoľko sporných momentov.

29.jpg

Končí sa najdlhší zápas turnaja. V treťom sete remíza, vo štvrtom skreč kvôli sťažnostiam na rozhodcu, pokračovanie po 20 minútach a veľlý boj až do konečného stavu 16:14. Uf! Ale bol to skvelý zápas

16.jpg

17.jpg

18.jpg

15.jpg

Pozor, tu sa strieľa! Paintball bol prijemným spestrením programu. Kto bol presýtený pohľadom na opálené telá na piesku, mohol si ísť upokojiť zrak zelenou farbou.

19.jpg

Na Rudave je zábava nielen kvôli športu, dievčatám, chlapcom a pivu, ale aj vďaka hudobným vystúpeniam. Na začiatok PARA. Koncert si chalani užili, Lasky putoval do publika vzdušnou cestou.

20.jpg

A “Buchty na Pare”.

21.jpg

Menej známe kapelky hrali v sobotu okolo obeda.

22.jpg

A ich fanúšikovia sa veľmi netlačili.

30.jpg

31.jpg

Naopak sa tlačili kamaráti, kamarátky. A niektorí sa nechali aj zakopať, len aby sa k nim niekto privinul.

25.jpg

Večer sa priestor pod pódiom opäť zaplnil a začala veselica.

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

Vystúpili slovenské, české, rakúska aj poľská kapela. Vidiek, Polemic, Zuzana Smatanová, Chikilikitua, Hudba z Marsu, Nocadeň, PBH Club, Farben Lehre, a mnohí ďalší. Ale boli trošku ďaleko od divákov, asi sa plánovala väčšia návštevnosť. Kryštof bol hlavnou hudobnou hviezdou. Jeho vystúpenie bolo poznamenané smrťou kamaráta, možno preto to bol len slabý odvar tejto kapely. Jedine ich tanečné kreácie boli výrazným momentom. Aspoň trochu zábavné (po niekoľkých pivách).

32.jpg

33.jpg

Summerbeach po vzore väčších festivalov zabezpečil veľa sprievodných atrakcií. Maľovanie spoločného obrazu, fotostena, preťahovanie lanom, menšie športy.

34.jpg

Takto sa vo VIP stane podávala kofola. Celkom to ušlo J

35.jpg

36.jpg

Dva pohľady z druhej strany. Jeden na hlavné pódium a jeden na Malackepohlady.sk.

27.jpg

Nielen Malackepohlady.sk sa zaujímali o zachytenie atmosféry. Médií bolo neúrekom. Tiež hobby fotografov. Aj takto sa dá obliecť na Summerbeach.

45.jpg

Tešíme sa už na ďalší ročník. A vy?

2 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.