Čistenie neriadených skládok v okolí Troch dubov

Priestor nazývaný Tri Duby je situovaný pri potoku Malina neďaleko Včelnice. Toto miesto sa už v minulosti využívalo na oddychové aktivity, v minulosti sa tu konali poľovnícke majálesy.

Pre mňa osobne, ale i pre veľa mojich rovesníkov miesto spájané zo spomienkou na branné cvičenia na základnej škole. Tichá lokalita stvorená na pikniky pri vode, s krásnou scenériou prírody, avšak už pár rokov bohužiaľ znečistená nánosmi odpadu.

I preto som sa po dohode s Bratislavským ochranárskym združením rozhodol usporiadať brigádu spojenú s odstránením neriadených skládok v tejto lokalite. Mesto Malacky prisľúbilo technickú pomoc (vrecia, odvoz nazbieraného odpadu), ponúkli sa dobrovoľníci z BVS-ky..

Ale i tak uvítame každého ďalšieho dobrovoľníka, dokážme že nám príroda v okolí Malaciek nie je ľahostajná !!!!

Predbežný termín je 27.3.2010, ale závisí to najmä od počasia, ešte dám určite info ak by sa zmenil termín.

Poprosím Vás pošlite info ďalej Vašim známym, ktorí by sa mohli tiež zúčastniť.

18 komentárov
  1. M!ro
    M!ro hovorí:

    Nielen miesto brannych cviceni, ale aj nezabudnutelnych taborakov s gitarkou – odohrala sa tu nejedna „suprova noc“… A tiez miesto, kde som sa ucil na maturitu v roku 2000 a na prijimacky na VS 🙂 Davno som tam nebol, ked ale vidim fotky tch odpadkov, myslim ze je na case sa na Tri Duby opyt vratit.

  2. Martin Marek
    Martin Marek hovorí:

    opyt sa pise s makkym „i“ 😀 ale inak uplny suhlas -skvele miesto ku ktoremu mam vela spomienok, avsak bohuzial ktore trochu doplatilo na „cestu buducnosti“ co ide okolo a na tu parodiu na priemyselny ci aky to je park.

  3. Martin Mráz
    Martin Mráz hovorí:

    Ozaj ukončiť túto akciu nejakým posedením pri táboráku pri gitare nie je zlý nápad 🙂

  4. Dusan Rusnak
    Dusan Rusnak hovorí:

    Vitam taketo aktivity a drzim palce!!! Ak by sa zmenil termin, rad vam pridem pomoct, soboty mam vsak dlhodobo obsadene volejbalom…

  5. M!ro
    M!ro hovorí:

    TO DUSAN: Ved mozte zacat v piatok poobede, to nam pomoze, my potom budeme v sobotu pokracovat 🙂

    TO MATO MAREK: Jasne, opit vratit alebo opat vratit, skoro homonyma a pre niektorych aj takmer synonyma 🙂

    TO MARTIN MRAZ: Este by bolo fajn zverejnit aj cas brigady…

  6. Dusan Rusnak
    Dusan Rusnak hovorí:

    Miro, a co ked to nahodou v piatok spravime vsetko a na sobotu nic nezostane? To nechcem riskovat 🙂 Ale teraz vazne – ak sa najdu ludia, ktorym to viac vyhovuje v piatok cez den, som ochotny prilozit ruku k dielu. Skuste to spropagovat aj na facebooku, dnes to je v mode 🙂

  7. ONA
    ONA hovorí:

    SUHLAS / a myslim, ze sa nemusite nikto obavat, ze by na vas nic nezostalo / staci sa pozriet okolo seba v meste … JE TO SILA / zaciname si pomaly privykat k zivotu na SMETLISKU / alebo AKO VONKU, TAK VO VNUTRI 🙂

  8. Martin Mráz
    Martin Mráz hovorí:

    Ahojte,
    To M!ro : rátam tak okolo ôsmej ráno, termín a čas ešte určite upresním, závisí hlavne od počasia, ktoré je nevypočitateľne 🙂
    To Dusan Rusnak : Ak sa Vás nájde viac na piatok rad sa pridám.. Propagácia na FB je veľmi účinná ako sa ukázalo 🙂

  9. tomas tedla
    tomas tedla hovorí:

    caute. Velmi ma potesila tato sprava. Okolie Malaciek by sa zislo poupratovat cele. Chodime dost po lesoch a plechovky od piva najdete hlavne tam kde rastu hriby… Ak sa bude dat pridame sa aj s manzelkou. Dusko v piatok urcite nemozeme. Mozem poskytnut aj malu dodavku ak by bolo treba. (napr. na odvoz separovaneho odpadu)

  10. Martin Mráz
    Martin Mráz hovorí:

    To Tomas Tedla :Ja viem, tych skladok je ovela viac a na inych miestach, dufam ze sa v tomto cisteni bude pokracovat.. Mala dodavka by sa hodila, ale skorej na dovezenie naradia a vriec.. Mohol by si ma prosim ta potom kontaktovat na 0903/729986?

  11. Martin Mráz
    Martin Mráz hovorí:

    Ahojte,
    chcel by som len upresniť miesto stretnutia, bolo by to o v Sobotu 27.3 o deviatej ráno pri Kláštornom námestí pri kostole.
    Vzhľadom na nevyspytateľné počasie 🙁 sa môže tento termín zmeniť, ale verím že bude stáť pri nás 🙂
    Ďakujem za Váš záujem.
    S pozdravom.
    Martin Mráz

  12. Tomas Tedla
    Tomas Tedla hovorí:

    to martin mraz: ozvem sa ti vo stvrtok co a ako. uvidim ci budem moct. Mozem poskytnut velke vrecia ak by bolo treba. tuje moje cislo 0905269899.

  13. M!ro
    M!ro hovorí:

    Predpoved pocasia pre Malacky je na sobotu podla SHMU priazniva. Nad ranom mierne sprchne, ale mozno ani nie. O deviatej by malo byt pekne, oblacno medzi 10-15 stupnov. Uvidime sa?

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.