PF 2008

dsc_9488.jpg

Milí priatelia,

som si vedomý, že čokoľvek na tomto mieste dnes napíšem, ani v najmenšom netromfne novoročné príhovory našich politických špičiek na dnešných oslavách vzniku republiky v Martine, ktoré sa spolu s večerou práve pokúšam stráviť. Nebudem preto písať o svojom pozitívnom vzťahu k národným hrdinom a ani meditovať nad aktuálnym prínosom Matice Slovenskej pre slovenskú spoločnosť. Na to máme iných.


Chcem sa Vám v prvom rade poďakovať za Vašu priazeň, ktorú ste Malackým pohľadom v uplynulom roku venovali. Teší ma, že je čoraz viac ľudí, ktorým Malacky nie sú ľahostajné, zaujímajú sa o dianie okolo seba a kriticky a zároveň vecne sú ochotní diskutovať a riešiť problémy. Rovnako mám radosť, že pribúdajú ľudia, ktorí nás pravidelne čítajú a taktiež tí, ktorí majú záujem prispievať na Malacké pohľady – môžeme Vám tak prinášať čoraz širšie spektrum pohľadov, podnetov a názorov.

Aj preto sa v novom roku budeme snažiť, aby Malacké pohľady boli pre Vás, našich čitateľov, čoraz zaujímavejším zdrojom informácií o Malackách. Preto pre Vás pripravujeme v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch niekoľko noviniek. Ako prvé pribudnú niektoré nové rubriky – prvou z nich bude už tento víkend „Stroj času“ – pravidelná séria porovnávacích fotografií konkrétnych miest v Malackách v ich historickej a súčasnej podobe. Zároveň bude „Foto týždňa“ nahradené rubrikou „Foto mesiaca“. Taktiež budú od začiatku nového roka pribúdať aj (zatiaľ) nepravidelné komentáre, postrehy a fejtóny ako autorov Malackých pohľadov, tak i iných prispievateľov v rubrike „Názory“. Pevne verím, že príspevky uverejnené v tejto rubrike budú podnetom pre zaujímavé a vecné diskusie. O ďalších novinkách Vám dáme včas vedieť v sekcii „Aktuálne informácie“.

Za všetkých autorov Malackých pohľadov Vám želám šťastný a úspešný nový rok 2008, plný pohody, radosti a spokojnosti.

Martin

6 komentárov
  1. Kika
    Kika hovorí:

    Sťastný nový rok 2008 všetkým!

    Nielen novoročné príhovory, ale i hodnotenia a konštatovania, aký bol rok 2007 úspešný počas silvestrovského dňa fascinovali moju osobu a moju mamu natoľko, že celej rodine zakázala ( 🙂 ) pozerať istú reláciu, ktorá bežala počas celého dňa na istom kanáli, kde naši najvyšší politickí reprezentanti hodnotili uplynulý rok minimálne z hľadiska politického a ekonomického ako „vynikajúci“, upozornili na našu neustále rastúcu životnú úroveň a podobne. (prepáčte nemám taký optimistický pocit, ak máte ostatní iný pocit, teším sa s vami). Mamin argument na reláciu bol, že vzhľadom nato, že jej lekár zdôrazňoval význam kľudového režimu, toto jej pokoj nespôsobuje a tlak sa jej mierne zvyšuje. Dodala: „To snáď nie! Tieto vety ma uražajú, nemám pocit, že mám až tak nízke IQ, aby mi niekto predkladal podobné analýzy fungovania nášho štátu.“ Nakoniec sme sa všetci zhodli, že keďže to beží stále dokola, a na Silvestra sa treba zabávať, je to zámer televízie, ako sa dobre pobaviť. Teda sme definitívne reláciu zaradili medzi zabavný silvestrovský program a čakali sme, či sa náhodou neobjavia aj plnohodnotné príbehy Macka Uška, pretože pán doktor povedal: „Nielenže neustále ležte, ale pozerajte aj príbehy Macka Uška a spol.“ Ktovie, čo tým pán doktor myslel.

  2. Vlado
    Vlado hovorí:

    Vytvorenie tejto stránky bol veľmi dobrý nápad. Želám vám, aby ste mali ešte veľa fantázie a radosti, publikovať aj naďelej také dobré články.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.