Na hambálku môžete stretnúť Latináka, Jakaba a ďalšie hviezdy

Čaro divadelného kostýmu, stretnutie so známymi aj menej známymi hercami, detské zápolenie v improvizácii, výtvarno-divadelný park, študentské herecké výkony, vôňa horúceho čaju, príjemné večerné koncerty – to všetko zažijete, ak sa vyberiete na festival Zejdeme sa na hambálku.

Lukáš Latinák a Róbert Jakab v debate s Vladom Zetkom počas tohtoročných Prvomájových Malaciek

Od 29. septembra do 2. októbra 2011 sa Malacky už piatykrát premenia na divadelné mestečko. Festival Zejdeme sa na hambálku prinesie aj tentokrát bohatú nádielku divadelných žánrov. Vyberať bude naozaj z čoho. Na javiskách malackého kina a Spoločenského domu MCK uvidíme v rámci festivalu Divadlo Astorka Korzo 90, ktoré k nám privedie hercov Lukáša Latináka, Róberta Jakaba, Mariána Miezgu a Juraja Kemku. Zoznam výborných hercov sa však ani zďaleka nekončí. Judita Hansman, ktorú si môžete pamätať z Ordinácie v ružovej záhrade alebo zo seriálu Odsúdené, sa predstaví v hre Prešporského divadla, s Túlavým divadlom sa k nám zatúla Lucia Rózsa Hurajová či Kamil Mikulčík a s Divadlom Arteatro k nám príde Martin Mňahončák, ktorého isto poznáte ako doktora Burgera z Ordinácie. Svoje herecké schopnosti predvedú v rámci Zejdeme sa na hambálku aj ochotníci – do Malaciek pricestujú herci z Hriňovského divadla a z Čiech Divadlo SemTamFór. Samozrejme, nebude chýbať ani domáce Divadlo na hambálku a predstavenia mladých hercov z LDO ZUŠ, Gymnázia F. Assiského a Štúdia mladých DNH. Priestor bude venovaný aj inscenáciám pre deti a študentov.
V sprievodnom programe sa môžete tešiť na výstavu divadelných kostýmov, výtvarno-divadelný park, v ktorom si budú deti tvoriť bábky, detskú súťaž v improvizácii Boj o hambáleček, živú hudbu medzi večernými produkciami, o ktorú sa postarajú Juraj Trebuľa & Stanley a Rasťo Král & Palo Hoďa, vo festivalovej čajovni sa budete môcť ponúknuť čajom a prečítať si k tomu festivalové noviny. Okrem toho vás bude čakať mimoriadny kultúrny zážitok v podobe koncertu výbornej českej pesničkárky Jany Vébrovej.

Bojíte sa, aby ste zohnali lístky na jednotlivé festivalové predstavenia? Vstupenky a zvýhodnenú permanentku si môžete zakúpiť už teraz v Kultúrním domečku vždy dve hodiny pred akýmkoľvek predstavením.

Generálnym sponzorom štvrtého ročníka Zejdeme sa na hambálku je firma KRAJN, kvalitný dodávateľ stavebného materiálu s vlastnou ohybárňou betonárskej ocele, kompletného sortimentu hutníckeho materiálu a kanalizačných systémov z PVC a betónu. Festival je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Viac informácií nájdete na www.divadlonahambalku.sk

(dnh)

Plagát s programom tohtoročného festivalu Zejdeme sa na hambálku.

1 odpovedať
  1. Jakub Valachovič
    Jakub Valachovič hovorí:

    No na Latináka sa zrejme pôjdem pozrieť. Ak je mu aj v divadle blízky primitívny partičkovský humor ktorému tlieskajú jemu podobní, tak potom slovenské divadelníctvo nie je nič pre mňa. Sorry, musel som to napísať.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.