Oslava 10 rokov Malackých pohľadov

Pozývame vás na slávnostný večer Malackých pohľadov, ktorý sa bude konať vo štvrtok 24.11. o 19:00 v kine, pri príležitosti desiateho výročia fungovania našej stránky. Jeho súčasťou bude koncert Vlada Handla a Martina Johanesa, prezentácia knihy Malacké pohľady – výber z článkov 2013-2016 a niekoľko prekvapení.

Webstránka o Malackách, bola pôvodne ako blog spustená v októbri 2006. Za desať rokov bolo na stránke zverejnených viac ako 1 100 príspevkov od približne dvoch desiatok autorov. Editormi Malackých pohľadov sú Martin Macejka, Miroslav Konečný, Martin Marek a Mária Mareková.

 

10rokov_mp

Malacké pohľady sa počas desiatich rokov venovali rôznym témam súvisiacim s mestom Malacky. Zameranie stránky, ako aj jej charakter, sa vyvíjali. V súčasnosti tvoria ťažisko príspevky o miestnej histórii, kultúre a športe. Dopĺňajú ich osobné blogy a občianska publicistika. Veľmi nás teší, že Malacké pohľady majú množstvo čitateľov a priaznivcov! V posledných rokoch je ťažisko propagácie článkov na sociálnych sieťach – na Facebooku majú viac ako 2 000 fanúšikov.

Z príspevkov o histórii a prírode boli doteraz zostavené tri výberové knihy – tá tretia bude prezentovaná na práve na štvrtkovom podujatí. Kniha, ktorú vydáva občianske združenie Malacké pohľady, pozostáva z 37 článkov od šiestich autorov. Má rozsah 160 strán vrátane množstva súčasných aj historických obrázkov Malaciek. Vydanie knihy finančne podporil aj Bratislavský samosprávny kraj z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry.

handljohanes

handljohanes

Hudobní hostia Martin Johanes a Vlado Handl sú pevne spojení s Malackými pohľadmi. Martin stál pri zrode pôvodného blogu v roku 2006 a Vlado je jedným z autorov článkov, najmä o atletike a štvrti Rádek. V lete 2016 už spolu koncertovali na nádvorí zámku a je prirodzené, že vystúpia aj v rámci slávnostného večera. Repertoár tvoria zväčša autorské piesne Vlada Handla.

Okrem toho je pripravených niekoľko prekvapení a pohostenie po skončení programu. Podujatie sa uskutoční vo štvrtok 24. novembra 2016 v malackom kine (Kultúrňím domečku), so začiatkom o 19.00 h. Organizátorom je občianske združenie Malacké pohľady (predtým MLOK).

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.