Marcel Žilavý majstrom Slovenska v šprinte

Majstrovstvá Slovenska dorastu priniesli pre klub AC Malacky štyri medaily. Pre Marcela Žilavého to bol vrchol halovej sezóny.  Zvolili sme podobný model ako minulý rok a to, že Marcel sa venoval šprintom a čiastočne prekážkam.  Skoky sme v hale vynechali, pretože bez rýchlosti sa do diaľky  ďaleko skákať nedá a ak chce byť Marcel dobrý skokan, musí sekundovať šprintérom špecialistom. Na M-SR sa mu to podarilo a dokázal zvíťaziť v behu na 60m časom 7,11s čo je jeho nový halový rekord. 

Marcel Žilavý (AC Malacky)

Očakávali sme, že zvíťazí aj v behu na 60m prekážok, ale víťazstvo mu o tri stotiny ušlo, dosiahol  čas 8,23s.   Treba povedať, že na tréningoch sme sa s Marcelom prekážkam venovali minimálne a na technike sa to prejavilo.  Teší nás však zlepšenie v behu na 60m, pretože ak túto rýchlosť prenesie do rozbehu v skoku do diaľky, tak by hranica siedmich metrov v hlavnej sezóne nemala odolať. 

Marcel Žilavý (AC Malacky)

Naše ďalšie želiezko v ohni, Marek Havlík, vybojoval tiež dve medaily. Najprv v behu na 400m si dobehol pre striebro v čase 52,30s a v behu na 800m dobehol tretí za 2:01,81min.  Vo finále v behu na 800m sme mali ešte jedno zastúpenie. Marek Ondrovič  zabehol čas 2:08,54m a dobehol na deviatom mieste.

Marek Havlík (AC Malacky)

Do bojov sme vyslali aj žiačku Majku Šimekovú a žiaka  Jakuba Vargu. Majka si vybojovala ôsme miesto v behu na 800m v čase 2:38,61min a Jakub dobehol na 24. mieste v behu na 60m v čase 8,15s.

Už cez víkend čakajú našich pretekárov v sobotu M-SR žiactva  a v nedeľu M-SR juniorov v hale Elán.

Foto: AC Malacky

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.