Športové spravodajstvo

Vyhovieme prianiu niektorých návštevníkov Pohľadov (napr. Braňovi Orthovi) a skúsime na našu stránku opäť zakomponovať športové spravodajstvo.

 

Atletika: Malačania na 2. kole extraligy v Česku

 

 

 

 

 

 

Atléti AC Malacky sa po letnej prestávke opäť vracajú na atletické ovály. V sobotu 22. augusta štartovali malackí zástupcovia na 2. kole českej extraligy dorastu a juniorov v Břeclavi. Junior Ján Beňa a dorastenec Martin Koch hosťujú u našich susedov za klub VSK Univerzita Brno, juniorka Alexandra Štuková za iný brniansky klub Olymp. Pretekov sa zúčastnila i šprintérka Barbora Šimková, ktorá už je vekom žena a štartovala mimo hlavnej súťaže. Zaujímavosťou bol isto štart A. Štukovej na osemstovke, ktorú tradične nebeháva. „Nechcel som, aby teraz nastupovala na 400 metrov – osemstovka bola inou alternatívou pred záverom atletickej sezóny pod holým nebom,“ tvrdil tréner A. Štukovej Petr Filip. Výsledkovo sa darilo dorastencovi M. Kochovi, ktorý vyhral dvojstovku a bol druhý na stovke.

-tkac-

Výsledky:

100 m dorastenci
1. O. Honka (Sokol Opava) 11, 55 s
2. M. Koch (VSK Univ. Brno) 11, 62 s

200 m dorastenci
1. M. Koch (VSK Univ. Brno) 23, 25 s

100 m juniorky
B. Šimková (mimo súťaž) 12, 30

200 m juniorky
1. J. Slaninová (SSK Univ. Vítkovice) 24, 83 s
… 4. A. Štuková (Olymp Brno) 25, 69 s

800 m juniorky
1. M. Šaršonová (Olymp Brno) 2:21, 88 min.
… 3. A. Štuková (Olymp Brno) 2:26, 29 min

4 x 400 m – juniorky
1. Olymp Brno (Müllerová, Vrágová, Kozelková, Štuková) 4:41, 66 min.

400 m juniori
1. D. Páleník (VSK Univ. Brno) 50, 51 s
… 3. J. Beňa (VSK Univ. Brno) 51, 99 s

 

Basketbal: Malackí basketbalisti na ME v Portugalsku

 

Dvojica kadetských basketbalových reprezentantov z Malaciek Boris Bojanovský a Denis Pištelák sa predstavili so slovenským reprezentačným mužstvom do 16 rokov na Majstrovstvách Európy divízie B v basketbale v Portugalsku. Najmä Boris Bojanovský sa stal jedným z hlavných pilierov nášho výberu.
Do uzávierky tohto čísla boli známe všetky výsledky zo základnej skupiny, v ktorej mladí Slováci narazili postupne na Holanďanov, Angličanov a Maďarov.

Duo Malačanov, ktorí sa predstavili na majstrovstvách Európy v Portugalsku, na archívnej fotografii s č. 8 B. Bojanovský a D. Pištelák (foto: M. Macejka, malackepohlady.sk)

V prvom stretnutí proti Holandsku zvíťazili naši reprezentanti 80:70, Malačanov mohla potešiť bilancia B. Bojanovského, ktorý dosiahol dovedna 19 bodov a stal sa druhým najaktívnejším hráčom nášho výberu, D. Pištelák zaznamenal 8 bodov. V zápasoch s Anglickom a Maďarskom však naši hráči už ťahali za kratší koniec a oba prehrali 62:96, resp. 76:87, B. Bojanovský dosiahol v oboch zápasoch dovedna 20 bodov, D. Pištelák už len dva body. Slováci i s našimi Malačanmi teda v Portugalsku dieru do sveta nespravili a v ďalšej fáze turnaja bojovali len v zápasoch o 9. – 16. miesto s Luxemburskom, Bieloruskom.

Slovenský výber reprezentantov pre ME v Portugalsku. V hornom rade B. Bojanovský (štvrtý zľava) a vedľa neho s č. 11 D. Pištelák. (foto fibaeurope.com)

Proti Luxemburčanom dosiahli naši druhé víťazstvo na šampionáte 84:66, no s Bielorusmi opäť prehrali – 64:75. V posledných dvoch zápasoch zaznamenal B. Bojanovský dovedna 39 bodov, D. Pištelák hral menej a pripísal si dva úspešné body. Slováci skončili celkovo až na 12. priečke, víťazom B divízie sa stali Bulhari, ktorí vo finále zdolali Dánov.

-jaki-

Tenis: Tenisový memoriál L. Petrivalského v septembri

Tenisový klub Strojár Malacky organizuje 18. – 20. septembra tenisový turnaj s názvom Memoriál Ladislava Petrivalského. Ide už o druhý ročník, prihlásiť sa môžu všetci registrovaní hráči z oddielov TK Strojár Malacky, TO Lozorno a TK Zohor do 30. augusta. Hrať sa bude na tenisových dvorcoch v zámockom parku v Malackách. Prihlásiť sa treba do 30. augusta 2009 osobne u Jána Gelingera (0904 / 662 272) alebo u Rastislava Janka (0904 / 201 210) a súčasne taktiež zaplatiť herný vklad 10 €. Žrebovanie turnaja sa uskutoční 8. septembra o 18:00 hod. na tenisových dvorcoch v zámockom parku.

-red-

Tenis: Propozície k Artemis Cupu

Pre prípad, že sa chcete zúčastniť turnaja neregistrovaných hráčov, dávame do pozornosti propozície, ktoré rozosielal predseda Tenisového klubu Rastislav Janko

ARTEMIS CUP 2009

10. ročník tenisového turnaja vo dvojhre neregistrovaných amatérskych tenistov

5. – 6. septembra 2009 na dvorcoch TK Strojár Malacky v Zámockom parku v Malackách

Usporiadateľ: Tenisový klub Strojár Malacky

Počet dvorcov: 2 – antuka

Počet štartujúcich: maximálne 32

Turnajový vklad: 7,- EUR

Odmeny: vecné ceny pre víťaza, finalistu a semifinalistov

Lopty: TRETORN SERIE +

Riaditeľ turnaja a jeho zástupca: Boris Bogdalík, Mgr. Rastislav Janko

Vrchný rozhodca turnaja a jeho zástupca: Mgr. Rastislav Janko, Boris Bogdalík

Hlavný sponzor turnaja: M.P.B. ARTEMIS, s. r. o., Malacky – Ing. Miloslav Mráz

Ďalší sponzori turnaja: Tenisový klub Strojár Malacky

Mediálni partneri: Malacký hlas – malacké printové médium

eM TV – malacká káblová informačná TV

MALACKO – spravodajsko-reklamný týždenník

KONTAKT – spravodajsko-inzertný týždenník

MY – týždenník pre Záhorie

Prihlášky:

Prihlásiť sa možno do 1. 9. 2009 len osobne u vrchného rozhodcu turnaja R. Janka na adrese: Záhradná 60, Malacky. Predtým je potrebné ho telefonicky kontaktovať na tel. č.: 0904/201210.

Súčasťou záväznej prihlášky zaplatenie turnajového vkladu a nahlásenie kontaktných údajov hráča; bez splnenia si týchto povinností nebude hráč zaradený do žrebovania.

Časový rozvrh turnaja:

s približnými začiatkami jednotlivých stretnutí bude zverejnený po žrebovaní dňa 2. 9. 2009 (streda) o 18.00 hod. na dvorcoch TK Strojár Malacky. Oboznámiť sa s ním môžu hráči následne aj u vrchného rozhodcu turnaja. Turnaj sa úvodnými stretnutiami začína v sobotu 5. 9. 2009 o 8.00 hod. Finále je plánované na nedeľné popoludnie.

Je potrebné, aby hráči dodržiavali pokyny usporiadateľov, aby sa priebeh turnaja nedostal do časového sklzu z dôvodu neprítomnosti niektorého z hráčov. Čakacia doba je 10 min. od oficiálne uvedeného začiatku zápasu, potom bude zápas skrečovaný.

Úprava časového rozvrhu turnaja je v kompetencii riaditeľa a vrchného rozhodcu turnaja.

Technické ustanovenia:

Hrá sa podľa platných pravidiel tenisu a tohto rozpisu.

Hráči si rozhodujú sami podľa zásad pre hru bez hlavného rozhodcu, v prípade sporu rozhodne vrchný rozhodca.

Spôsob hry:

Celý turnaj sa hrá vylučovacím systémom, t. j. prehrou sa pre hráča turnaj končí.

Všetky zápasy počnúc 1. kolom až po semifinále sa hrajú na jeden víťazný set do 9, za stavu 8:8 sa hrá supertajbrejk do 10 bodov.

Finále sa hrá na dva víťazné sety do 6, v každom sa za stavu 6:6 hrá tajbrejk. V prípade vyrovnaného stavu 1:1 na sety sa hrá namiesto 3. setu rozhodujúci supertajbrejk do 10 bodov.

Vrchný rozhodca môže pred zahájením turnaja pozmeniť spôsob hry s ohľadom na počet štartujúcich.

Povinnosti hráčov:

pri hre dodržiavať zásady fair-play
pred zápasom sa rozohrávať max. 5 minút
po stretnutí pomôcť s úpravou dvorca podľa pokynov usporiadateľov
víťaz stretnutia odovzdá vrchnému rozhodcovi lopty a nahlási výsledok

Mgr. Rastislav Janko

Malacky, 28. 7. 2009 predseda TK Strojár Malacky

Volejbal: Malacká volejbalistka strieborná z majstrovstiev Slovenska

Volejbalistka Strojára Malacky Lucia Michalovičová sa počas druhého augustového víkendu vo finálovom turnaji 02 Elite Beach Tour v plážovom volejbale v areáli Zelená voda v Novom Meste nad Váhom, dostala až do finále. So spoluhráčkou Luciou Čižmárovou z Bratislavy vyradili v dramatickom semifinále obhajkyne prvenstva z minulého roku Repákovú a Tomašekovú, vo finále už nestačili na duo Dubovcová a Nestarcová. Po bronze a striebre z uplynulých slovenských šampionátov je to tak ďalšie striebro do zbierky malackej volejbalistky.

Lucia Michalovičová (prvá sprava) získala svoje druhé striebro v rámci majstrovstiev Slovenska. (foto: archív L. Michalovičovej)

Semifinále:
Repáková, Tomašeková – Michalovičová, Čižmárová 1:2 (-16, 14, -12)
Dubovcová, Nestarcová – Dudíková, Keltošová 2:0 (14, 9)
O 3. miesto:
Repáková, Tomašeková – Dudíková, Keltošová 2:0 (10, 12)
Finále:
Michalovičová, Čižmárová – Dubovcová, Nestarcová 0:2 (-16, -15)

-jaki-

 

Zdroj: Týždenník Kontakt

1 odpovedať

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.