Nový zborník Malacky a okolie 16

MCK Malacky – Múzeum Michala Tillnera vydalo pred Vianocami nový zborník Malacky a okolie 16. Publikácia obsahuje šesť príspevkov vychádzajúcich z prednášok, ktoré odzneli v priebehu roka v rámci cyklu Stretnutie s históriou. Dopĺňa ich päť ďalších textov. Tematicky sa príspevky týkajú hospodárskych dejín (hospodárenie Pálffyovcov a františkánov, mlynárstvo, pozemková reforma), kunsthistórie (rodinný portrét Pálffyovcov), politických dejín (prevrat v roku 1948), etnografie (obyčaje spojené s narodením dieťaťa), vojenských dejín (prvá svetová vojna) a jazykovedy (nemecké priezviská v Malackách).

Zborník má rozsah 192 strán formátu A5. Je doplnený fotografickým materiálom. Vydanie zborníka i prednášky, ktoré odzneli v tomto roku na pôde múzea v rámci cyklu Stretnutie s históriou, finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj.

Zborník je dostupný v Turisticko-informačnej kancelárii na Záhoráckej ulici (v budove MCK) cez pracovné dni v čase 9-12 h a 13-17 h, v sobotu v čase 9-12 h do 22. decembra, v novom roku od 9. januára.

Zbroník Malacky a okolie 16 - obsah
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.