Historické potulky Malackami

Historické potulky Malackami v lete 2019

Zaujímavé príbehy ľudí a budov Malaciek, prehliadky najväčších pamiatok mesta, príjemná letná prechádzka. To všetko môžete zažiť v rámci Historických potuliek Malackami, ktoré pripravilo MCK Malacky aj tento rok.

Návštevníci Malaciek si môžu v priebehu leta dvakrát bezplatne pozrieť najvýznamnejšie pamiatky mesta, navyše s výkladom sprievodcov. Obľúbené letné neformálne prechádzky mestom nazvané Historické potulky Malackami budú v utorok 16. júla a 13. augusta. Začnú sa o 18. hodine.

Účastníci sa stretnú pri niekdajšom mlyne na Dolňím konci. Hlavná trasa bude viesť osou mesta – Záhoráckou ulicou. Popri tom si návštevníci môžu pozrieť farský kostol Najsvätejšej Trojice, starý cintorín, Čierny kláštor s pálffyovskou kryptou a unikátnymi Svätými schodmi. Odtiaľ pôjdu niekdajšou pálffyovskou alejou popri synagóge do zámockého parku a do zámku.

Na turistov sa tešia aj mladí sprievodcovia, ktorí si pripravili výklad v rámci spomenutých pamiatok. Cestou sa účastníci dozvedia množstvo zaujímavých príbehov, ktoré sa viažu na jednotlivé domy, sochy, námestia…

Ak sa chcete zúčastniť a dať najavo organizátorom svoj zámer, môžete tak urobiť na facebookovej stránke – udalosti.

Prvé Historické potulky Malackami boli v roku 2014 a odvtedy sa konávajú každoročne raz v júli a raz v auguste. Cieľom podujatia je previesť návštevníkov podujatia mestom Malacky, poukázať na zaujímavé objekty v meste a sprístupniť najvýznamnejšie malacké pamiatky, vrátane výkladu sprievodcov.

Organizátorom podujatia je Mestské centrum kultúry Malacky, jeho organizačné zložky Turisticko-informačná kancelária a Múzeum Michala Tillnera, v spolupráci s občianskym združením Malacké pohľady.

Historické potulky Malackami
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.