Marek Havlík s dvoma titulmi, hrdinom víkendu Boris Pribil

Halové majstrovstvá Slovenska v atletike žiactva a juniorov

Prvý majstrovský víkend máme za nami. A sme s ním spokojní. Naši pretekári vybojovali štyri tituly majstrov Slovenska a okrem toho sme ešte priviezli tri bronzové medaily. V sobotu sa konali M-SR žiactva a v nedeľu M-SR dorastu.

V sobotu zažiaril Marek Havlík, ktorý si vybojoval dva tituly. Najprv zvíťazil v behu na 300m v čase 37,44s a neskôr sa mu podarilo poraziť svojich súperov aj v behu na 800m, kde zvíťazil v čase 2:06,67 min.

AC Malacky - Marek Havlík

Zuzka Švejdová dobehla v behu na 800m na treťom mieste v čase 2,32,62min. Zuzka sa nenápadne posúva stále vyššie a vyššie a jej bežecký štýl je okulahodiaci. Jej tréner Jakub Valachovič sa nikde neponáhľa a ak v tomto trende vydržia, môžeme sa tešiť na stále lepšie a lepšie výkony tejto pretekárky.

Prekvapil Matúš Kuma, ktorý si v behu na 1500m vybojoval cenné tretie miesto časom 5:00,06min. Matúš je futbalista, ktorý má však veľmi pekný bežecký štýl a sme radi, že je ochotný chodiť aj na atletické preteky, čo u futbalistov nebýva zvykom.

Zabojovala aj naša ďalšia obojživelníčka Ema Hubeková. Ema sa venuje hlavne tenisu a atletiku berie ako doplnkový šport. V behu na 1500m obsadila piate miesto v novom osobnom rekorde 5:29,19. V tenise platí to isté čo vo futbale, čoho potvrdením je aj slovenská reprezentantka v tenise Magda Rybáriková, ktorá má kondičného atletického trénera Kristiána Cupáka a ten jej atletické schopnosti vysoko vyzdvihuje.

Za zmienku stojí aj piate miesto Majky Šimekovej v 5-boji mladšieho žiactva, kde nazbierala slušných 2294 bodov.

V nedeľu na M-SR juniorov bol jednoznačne našim najväčším hrdinom Boris Pribil. Celý deň bojoval ako lev a ak mám niekedy pocit, že sa z atlétov stávajú primadony, ktoré sa boja na seba naložiť, tak toto rozhodne neplatí u Borisa. Najprv si v rozbehoch vybojoval postup do finále 60-ky, kde dobehol na piatom mieste v čase 7,27s. To sa len tak rozbehal, aby v behu na 400m jasne zvíťazil v čase 51,15s. Potom opäť zakľakol do blokov na 200m, kde si vybojoval tretie miesto časom 23,17s. Bonbónik na torte si však nechal nakoniec, kde zažiaril ako člen našej víťaznej štafety na 4x200m. Chlapci v zložení Marcel Žilavý, Jakub Kopiar, Michal Mecháček a Boris Pribil zvíťazili v čase 1.34,12 min.

AC Malacky - Boris Pribil

Treba ešte vyzdvihnúť našu šprintérku Susi Chlepkovú, ktorá sa prvýkrát dostala pod 8 sekúnd a časom 7,98s obsadila v silnej konkurencii štvrté miesto. Susi sa zlepšuje rok od roka a u nej je badateľný opačný postup ako u väčšiny mladých šprintérok, ktoré pribúdajúcimi rokmi buď stagnujú alebo sa zhoršujú. Susi sa v 18-tich začína výrazne zlepšovať.

Treba spomenúť aj Jakuba Kopiara, ktorý si v behu na 1500m vybojoval šieste miesto v čase 4:27,89min. Jakubovia, tréner aj zverenec, sice neboli spokojní, ale Jakubov čas ešte príde.

A aby sme skompletizoval umiestnenia do ôsmeho miesta, treba ešte spomenúť piate miesto Marcela Žilavého v behu na 200m v čase 23,34s. Michal Mecháček obsadil siedme miesto na 200m výkonom 23,51s.

Foto: AC Malacky

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.