Najradšej mám veľký spadnutý strom, ktorý je aj preliezkou pre moje deti. Petronela Biksadská

Treťou porotkyňou jarnej fotosúťaže Malackých pohľadov 2021 je portrétna a rodinná fotografka PETRONELA BIKSADSKÁ. Porotcovia budú začiatkom júna hodnotiť súťažné fotky zámockého parku v troch kategóriách: architektúra, príroda a aktivity.

Ako najradšej tráviš čas v zámockom parku?

Najradšej zo všetkého sem chodíme práve s mojou rodinou na oslavy 1. mája, ktoré ale tento rok bohužial neboli. Taktiež sa deti veľmi rady hrajú na ihrisku, trávime tu čas cvičením a okrem iného sem chodím sem-tam aj fotiť.

Ktoré miesto v zámockom parku máš najradšej?

Jedno to isto nie je, ale mám ich zopár. Najradšej mám veľký padnutý strom, ktorý je aj preliezkou pre moje deti, taktiež mám rada športové workout ihrisko a aj detské ihrisko, kde sa deti veľmi rady hrajú.

Ak by si bola správkyňa kaštieľa, ako by si ho navrhla využívať?

Myslím, že park ako taký je využívaný veľmi dobre. Vidím tu rodiny tráviť spoločný čas, športovci sem chodia behať a cvičiť a mamičky s deťmi tu trávia tiež veľmi veľa času.

Čo sa týka samotného kaštieľa, tak v ňom by som spravila viacero zmien. Nádvorie, kde je studňa, tak to by som otvorila pre verejnosť a spravila dole nejakú milú kaviarničku, kde by sa dalo sedieť aj priamo v tom „dvorečku“. Tiež by som spravila niečo na spôsob BIBIANY v Bratislave. Aby aj malé deti mali nejaké vyžitie (ale kedže som mama troch detí, je asi prirodzené, že na ne myslím ako na prvých 🙂

A v neposlednom rade by som oslovila viacero nádejných umelcov, fotografov, tvorcov a umožnila by som ich v priestoroch kaštieľa prezentovat svoje diela, pričom by ich mohlo vidieť mnoho obyvateľov tohoto mesta. A detto, by som robila napríklad umelecké dni na nádvorí, kde by mohli ľudia napríklad spoločne maľovať.

Petronela pri práci

Porotkyňa Petronela Biksadská venovala cenu pre najlepšiu fotografiu v kategórii AKTIVITY V ZÁMOCKOM PARKU: poukaz na portrétne alebo rodinné fotenie.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.