Už sme tu rok

Malacké pohľady oslavujú prvé výročie. Dnes uplynul rok od publikovania prvého článku na stránke o Malackách, ktorá bola spočiatku na adrese malacky.blogspot.com.

emko.jpg

 

Po polroku sa zmenila adresa aj názov, zameranie zostalo rovnaké. Malacké pohľady si získali stálych čitateľov a plánujú v tom pokračovať ďalej. Oslovili sme niekoľkých z nich, ktorí napísali svoj pohľad na túto stránku. Budeme radi, keď sa aj ďalší pripoja v rámci komentárov k článku.

Už je tomu rok, čo sme rozhodovali o zložení poslaneckého zboru, o tom, kto bude viesť mesto nasledujúce štyri roky; čo trojica kandidátov na poslancov v predvolebnej kampani spustila webstránku www.malacky.blogspot.com (súčasné www.malackepohlady.sk).
Ak dovolíte, zaostrím len na Malacké pohľady a odosobním sa aj od svojej pozície redaktorky Malackého hlasu. O rastúcej kvalite uverejňovaných príspevkov autorov stránky, ktorých rad sa rozširuje, niet pochýb. Koniec koncov o tom svedčí aj počítadlo návštevnosti. Priznám sa, že sama si ju „nakliknem“ aj niekoľkokrát za deň a úprimne sa radujem z každého nového pohľadu. Pre Malačanov, ktorí chcú (a nie sú, dúfam, v menšine) byť v obraze a aktívne sa zapájať do diskusií o dianí v meste, je jedinečným zdrojom informácií. Malacké pohľady nie sú obmedzené v mnohých smeroch. Texty nemusia byť vyratúvané na znaky novinového zrkadla, fotografie prísne vyberané. V tom je skrytý ich potenciál. Rada si prečítam fotoreportáže, neodolám historickým príspevkom (ktoré by podľa mňa mali raz dostať aj priestor v zborníku), teším sa na fotografiu týždňa a hlavne postrehy a komentáre čitateľov. Spätná väzba je neoceniteľná. V každej práci. Malacké pohľady sú kritické, niekedy azda príliš (zdravím Martina Mareka 🙂 ), no konštruktívnych názorov nie je nikdy dosť. A v mnohom už pomohli zaostriť optiku kompetentných na to, čo im azda zo stoličky úradníkov uniká.
A vám, Malacké pohľady, ďakujem za nové obzory. Tak „dotvorenia“.

PhDr. Ing. Lucia Vidanová, redaktorka Malackého hlasu

Stránka je veľmi dobrá, zo začiatku bola veľmi kritická ku všetkému, čo sa v Malackách udialo alebo urobilo, ale postupne si získala aj mňa. Pre mňa sú veľmi zaujímavé články o histórii Malaciek, malackých pamiatok, likvidácii niektorých pamiatok. Je tu dostatok informácií, ktoré by som nemal čas vyhľadávať v iných prameňoch a oceňujem ich postupné zverejňovanie. Prajem veľa úspechov a dúfam, že si zachováte terajšiu svoju podobu a tvár.

Mgr. Branislav Orth, poslanec MsZ a organizátor festivalu StreetFest

Stránka Malackepohlady.sk je blog, na ktorom sa už vyše roka dajú nájsť zaujímavé články o Malackách. Sú cenné tým, že nejde len o spravodajstvo, aké sa vyskytuje v ostatných periodikách o meste, ale ide o ozajstnú publicistiku v najlepšom slova zmysle. Hlavne historické témy sú pokryté originálnymi a profesionálne spracovanými článkami, podobnú úroveň dosahujú aj články o životnom prostredí. Blog má svoj názor na aktuálny vývoj mesta a hrdo ho prezentuje, čo si tiež zaslúži uznanie.
V budúcnosti by sa mohol nájst priestor pre polemické články a zaujimavé by bolo zapojiť do diskusie čo najviac záujmových skupín v meste (pritiahnuť ich pozornosť napríklad kampaňou plagátov ku konkrétnemu článku – nadpis, ktorý zaujme, ilustračné foto a odkaz na článok a výzva na diskusiu…)
Každopádne, je dobre, že Malackepohlady.sk sú na nete 🙂

Mgr. Miroslav Konečný, rodený Malačan a možno budúci Malačan

5 komentárov
  1. Lucia Vidanová
    Lucia Vidanová hovorí:

    To Miro: Len pre Vašu informáciu. Príspevok do ankety som podpísala menom bez titulov. Tie doplnil Martin Macejka. Vôbec som na tom netrvala. A už vonkoncom si na nich nezakladám. Verím v zdravý sediacky rozum. Jedným z paradoxov dnešných čias je, že máme viac titulov, ale práve menej zdravého sedliackeho rozumu. No na tom, že človek študuje, aby sám seba zdokonalil a potom využil vedomosti v prospech iných, nie je nič zle. Alebo áno, Miro?

  2. Martin Macejka
    Martin Macejka hovorí:

    To Lucia Vidanova: Prislo tu k malemu nedorozumeniu. Miro (vyssieuvedeny autor tretieho prispevku) tym narazal najma na to, ze som (aj) k jeho menu napisal titul. Urcite to nebolo namierene proti tebe. A predpokladam, ze s tym, co si napisala v druhej casti komentara, sam suhlasi.

  3. Miro
    Miro hovorí:

    Ahojte, jasne, ze nemam nic proti Lucii ani proti jej titulom:) Inak pozdravujem, uz sme sa dlho nevideli..

    Ani proti svojmu titulu, ani proti Branovmu titulu, ani proti ziadnemu inemu titulu ako takemu nic nemam (ak bol ziskany studiom a skuskami).. Prave naopak, napriklad na moj titul som hrdy, je to pre mna cest!

    Ide mi len o to, ze titulovanie sa titulmi je pre mna trosku smiesne, hlavne na webe. Tak len z toho titulu som sa postavil proti titulom..

  4. Maros
    Maros hovorí:

    Gratulujem vsetkym tvorcom stranky ci uz s titulmi alebo bez. Kazdopadne je stranka unikatny pocin na „malackom“ internete. Mile Malacke pohlady a ich tvorcovia, prajem vam vela napadov, entuziazmu a hlavne vela novych citatelov do dalsieho roku cinnosti.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.