S tvojou dcérou nikdy

Je názov úspešnej divadelnej hry Antonína Procházku, ktorú herci z Divadla na hambálku hrajú už od novembra 2004. Je to príbeh dvoch manželských párov stredného veku na ktorých z každej strany číha kríza stredného veku. Ešteže existujú priatelia, ktorí pomôžu v ťažkej situácii.

Séria nedorozumení a komických situácií zaručuje zvyčajne plno zábavy. Posledná repríza sa uskutočnila minulý týždeň v kultúrnom dome v Sekuliach. Divácka kulisa zložená hlavne z dôchodcov potúžených vajcovým koňačikom (inscenácia bola súčasťou mikulášskej zábavy), reagovala skôr vlažne než búrlivo – predsa len šteklivo ladené narážky a inotaje asi nebudú to, čo by v momentálnej dobe trápilo našich penzistov.

Toto sa však nedá povedať o divákoch v hľadisku Teatro Wüstenrot v Bratislave. Tam sa rovnaký kus hral o 24 hodín neskôr, naviac v originálnom podaní pražských hercov a najmä so scenáristom, režisérom a hercom v jednej postave, jedinečným Antonínom Procházkom.

Pre našich hercov bola návšteva ich predstavenia skvelou šancou pozorovať profesionálov pri práci na javisku ale aj milou príležitosťou podebatovať v šatni s hercami – Petrom Nárožným, Naďou Konvalinkovou, Martinom Zahálkom a ďalšími. Atmosféru z tohto stretnutia dokumentuje pár záberov.

Bonusom celej akcie bolo stretnutie s Lukášom Latinákom a chalanmi z Astorky na vianočných trhoch.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.