Stroj času – Predajňa Textilný tovar

Malacky na začiatku leta 1976. Na agentúrnej fotografii (ČSTK, dnes TASR) je zachytená nová predajňa OTEX postavená v Akcii Z na ulici Ľuda Zúbka.

Pri fotografii je tento popis: „Činnosť volených orgánov národného výboru spojená s iniciatívou obyvateľov sú hlavným zdrojom premien, ktorými prešli Malacky, známe mestečko na Záhorí, v tomto volebnom období. Len v akcii Z odpracovali občania dva milióny dvestotisíc hodín, čo predstavuje viac ako 53 miliónov korún. Na zlepšenie životného prostredia vybudovali devätnást kilometrov ciest, tridsať kilometrov chodníkov a vysadili množstvo zelene. Meradlom životnej úrovne je aj kvalita obchodnej siete. K jej rastu prispejú nové predajne obuvi a textilu, vybudované s nákladom štyroch miliónov korún.“

Foto: TASR/V. Andor – ČSTK

Samotná budova sa za 40 rokov zmenila len málo. Aj svetelná reklama TEXTILNÝ TOVAR, asi jediná zachovaná z tých čias, je na svojom mieste. Len nie všetky písmená svietia.

Zhodou okolností vzadu vidíme časť poschodového domu, v ktorého prístavbe (dnes potraviny) bola vôbec prvá svetelná reklama v meste.

Foto: Martin Macejka

Pohybom myšou nad obrázkom dole môžete porovnávať miesta ulice na starom a aktuálnom zábere.

Predajňa OTEX
po
pred

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.