Stroj času – Hotel Atrium

Dnes sme do rubriky Stroj času zaradili fotografie zachytávajúce hotel, ktorý sa dnes nazýva Atrium. Prvá fotka vznikla krátko po postavení a otvorení hotela. Fotky vznikli s odstupom viac ako 40 rokov.

Hotel Atrium Malacky

Foto: V. Andor – ČSTK

Prvá fotografia pochádza z archívu TASR, vznikla v júni 1976. Vyberáme z popisu k nej: „Činnosť volených orgánov národného výboru spojená s iniciatívou obyvatelov sú hlavným zdrojom premien, ktorými prešli Malacky, známe mestečko na Záhorí, v tomto volebnom období. Len v akcii Z odpracovali občania dva milióny dvestotisíc hodín, čo predstavuje viac ako 53 miliónov korún. Na zlepšenie životného prostredia vybudovali devätnást kilometrov ciest, tridsať kilometrov chodníkov a vysadili množstvo zelene. V novom hoteli Záhoran nájde ubytovanie stoštyridsať návštevníkov…“

 

Hotel Atrium Malacky

Foto: Martin Macejka

Druhá fotografia vznikla v marci 2018. Samotná budova sa prakticky nezmenila, jej okolie zachytené na tejto fotke tiež nie.

Hotel spolu s neskoršou administratívnou budovou Nafty (donedávna mestský úrad) výrazným spôsobom zasiahol do charakteru Zámockej ulice. K tejto téme sa v dohľadnej dobe vrátime.

Pohybom myšou nad obrázkom dole môžete porovnávať miesta ulice na starom a aktuálnom zábere.

Hotel v Malackách
po
pred

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.