Divadlo Falangír prichádza s novým projektom – podcastom Milenials

„Najkritizovanejšia, najospevovanejšia, najkomplikovanejšia spomedzi všetkých generácii – to sme my, MILENIALI – generácia, ktorá má svet v rukáve. Cestovanie, technológie, svetové jazyky, neobmedzené možnosti, ale aj vyhorenie, lenivosť a narcizmus. Aj o týchto zaujímavých a aktuálnych témach sa budeme rozprávať v novom podcaste MILENIALS,“ povedal na úvod Denis Farkaš, autor nového projektu divadla FALANGÍR.

Divadlo Falangír, Milenials
Milenials (Foto Beina Reifová)

„MILENIALS je pre mňa pokračovaním úspešného projektu CHILL OUT – živej diskusnej platformy, ktorej cieľom bolo vytvoriť diskusné fórum pre rovesníkov. Projekt sme realizovali v Štúdiu mladých DNH. Naším zámerom bolo sprostredkovať nielen názory a myšlienky ale aj možnosť stretnutia sa so zaujímavými a inšpiratívnymi osobnosťami v debatách s dôrazom na kritické myslenie. Diskusie mali taktiež podobu livestreamu.

CHILL OUT v minulosti poctili svojou návštevou osobnosti, akými sú napríklad sociologička, pani profesorka Iveta Radičová, bývalý minister kultúry a herec, pán Milan Kňažko, herci Slovenského národného divadla – pani Emília Vášáryová a pán Robert Roth, knižný vydavateľ pôvodnej slovenskej tvorby – Koloman Kertész Bagala, alebo moderátorka Adela Vinczeová. Ich ochota podporiť začínajúci projekt nás potešila aj prekvapila a zároveň nás posunula na nomináciu Objav roka na medzinárodnom festivale Kremnické Gagy 2017.

Kaki, divadlo Falangír
Foto Beina Reifová

Aktuálna situácia nás posúva technologicky do sveta podcastov. Obsahovo mapujeme našu generáciu, generáciu mileniálov, ktorá má možnosť zmeniť svet a predstavujeme ju s ľahkosťou v plnej vážnosti. Pozval som k spolupráci priateľov, s ktorými sme si to odohrali v divadelných predstaveniach Radúz a Mahuliena, Orchester, Jožko Púčik a jeho kariéra, Mŕtvy frajer, či Naša pani Firštka.

Podcast teda budeme pripravovať v sedmičke: Kristína a Karolína Reifové, o ktoré sa môžem kedykoľvek oprieť pri organizácii a riadení projektu, keďže vyštudovali medzinárodný manažment, Denis Šatan, ktorý okrem iného dozerá aj na právne zabezpečenie projektu, keďže študuje medzinárodné právo v Holandsku, Mirka Siváková a Sára Stupňanová, ktoré momentálne študujú v Brne a ako úspešné recitátorky majú bohaté skúsenosti s verbálnym prejavom a komunikáciou, Richard Ribanszký, ktorý zabezpečuje postprodukciu, a ja. Som veľmi rád, že priatelia do projektu prijali pozvanie, ani si neviem predstaviť lepšiu a krajšiu zostavu.

Kika, divadlo Falangír
Foto Beina Reifová

Pri realizácii tejto myšlienky nás tradične podržali Stano BellanRasťo Král, ktorí nám nahodili slogan a zvučky, z čoho sme potešení a vďační. Grafiku spracoval Michal Moravec, ktorý nás tiež touto cestou podporil.

Priebežne sa v pozadí tradične mihne režisérka divadla FALANGÍR Beina Reifová, s ktorou debatujeme pri káve. Rozbehli sme to a veľmi dobre sa bavíme už pri samotnej príprave jednotlivých podcastov, hádam aj poslucháči sa teda zabavia.

Divadlo Falangír, Milenials
Milenials (Foto Beina Reifová)

V éteri sa budeme vyskytovať dvakrát za mesiac a asi polhodku si budeme dokladať s našimi hosťami o nás a o svete. Denis s Karolínou budú prinášať aj špeciál s hosťom zo zahraničia. Prezradím, že prvými pozvanými budú mileniáli z Indie.

Pravidelne budete o nás počuť prostredníctvom sociálnych sietí. Už 16. marca 2021 vyjde prvá, uvádzacia epizóda. Naše kmotry, mileniálky, vám predstavíme 30. marca 2021. Potom prídu ďalšie a ďalšie epizódy, dúfajme.“

Denis Farkaš, divadlo FALANGÍR

Partnerom divadla FALANGÍR je spoločnosť AutoSave.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.