Uplynulý týždeň v športe

I v športe sa blíži uhorková sezóna a výsledkov je čoraz menej a menej. Volejbalisti vymenili palubovky za pieskové pláže, hádzanári a basketbalisti sezónu tiež ukončili. Futbalisti finišujú vo svojom boji o udržanie sa v tretej lige. V Jablonci sa im podarila uhrať remíza, čím si udržali zatiaľ predposledné nevypadávajúce miesto, pretože posledný Svätý Jur doma tiež len remizoval s Lozornom. Zdá sa, že súboj o vypadnutie bude prebiehať urputne až do posledného kola. V ďalšom kole hrajú Malacky v Griňave a Jur hostí doma Jablonec. Teraz by bolo zaujímavé sledovať funkcionárov jednotlivých klubov, čo sú ochotní spraviť pre záchranu. A rozhodcov, či nepodľahnú atmosfére. A ak podľahnú, tak prečo a hlavne –za čo!
Ak sa kolektívnym športom sezóna končí, neplatí to o individuálnych. Atlétom sa sezóna rozbieha a malackí atléti sa tento víkend rozbehli po hosťovačkách v českých kluboch. Malackí boxeri pripravujú XIII. ročník Medzinárodného turnaja o putovný pohár Záhoria v boxe kadetov a juniorov.

Atletika
Sandra Štuková, Barbora Šimková a Jano Beňa hosťovali túto sobotu v českých kluboch a úspešne. Barbora Šimková v drese Sokol Opava v prvej lige potvrdila vzrastajúcu formu a zvíťazila v behoch na 100 i 200m. Na stovke dosiahla 12,17s a na dvojstovke 24,85s. Družstvu Opavy pomohla i v štafete 4x100m, kde dobehli na treťom mieste. Jano Beňa dosiahol v behu na 800m čas 1:56,63min. Týmto časom si vybojoval celkové druhé miesto. Tiež v štafete 4x400m pomohol družstvu Opavy k víťazstvu. V najvyššej českej súťaži – extralige sa predstavila Sandra Štuková v drese Olymp Brno. V behu na 400m dosiahla čas 55,72s a obsadila celkové siedme miesto. V behu na 200m zabehla 25,51s. Týmto výkonom sa umiestnila na sedemnástom mieste. Družstvo Olympu je po prvom kole extraligy na prvom mieste.

atletika.jpg

Box

Po roku opäť medzinárodný box v Malackách
XIII. ročník Medzinárodného turnaja o Putovný pohár Záhoria v boxe kadetov a juniorov

Výbor Boxing Clubu – Robotnícka Telovýchovná Jednota, pozýva touto cestou svojich fanúšikov a priaznivcov boxu na XIII. ročník Medzinárodného turnaja o Putovný pohár Záhoria v boxe kadetov a juniorov, ktorý do súťaže venoval primátor mesta Malacky RNDr. Jozef Ondrejka.
Turnaj sa uskutoční v letnom ringu Aliho Reisenauera na dvore BC RTJ Malacky, ul. 1. mája 108, v dňoch 14. – 15. 06. 2008 so začiatkom v sobotu o 15.00 hod. a v nedeľu o 08.45 hod. za účasti reprezentácie: ČR, Ukrajiny, Slovenska – 1 a Slovensko -2 Košice.
Pripravená je tombola s hodnotnými cenami za 20,-Sk.
Pre fanúšikov bude k dispozícii bufet s občerstvením v priestoroch BC RTJ.
Príďte povzbudiť slovenských reprezentantov a pozrieť sa na zaujímavé boje medzi 12-timi povrazmi.
Slovensko – 1 reprezentujú Malačania: Dávid Klíma 4 x M-SR a nováčikovia Michal Mislovič a Roman Tatarka

Boxu zdar!

Prípravný výbor
BC RTJ Malacky

Futbal

Jablonec – Malacky 1:1

futbal.jpg

6 komentárov
  1. Matej
    Matej hovorí:

    Ahoj Jakub,
    Niektore sporty este tak celkom neskoncili.Volejbalova mladez este stale hra.Skus mrknut novinky na nasej stranke;o)

  2. Albert Sofian
    Albert Sofian hovorí:

    Žiadny šport nekončí celkom. Z kontextu vyplýva, že sa ukončili majstrovské súťaže a v príprave na novú sezónu je samozrejmé, že i volejbalisti ako i iné športy absolvujú prípravu, vrámci ktorej hrajú í turnaje. Ak nám napíšete výsledky, radi ich zverejníme.

  3. František Hlavatý
    František Hlavatý hovorí:

    Zdá sa, že súboj o vypadnutie bude prebiehať urputne až do posledného kola. V ďalšom kole hrajú Malacky v Griňave a Jur hostí doma Jablonec. Teraz by bolo zaujímavé sledovať funkcionárov jednotlivých klubov, čo sú ochotní spraviť pre záchranu. A rozhodcov, či nepodľahnú atmosfére. A ak podľahnú, tak prečo a hlavne –za čo!

    Ak by autor Albert Sofian sledoval a rozumel štruktúre futbalových súťaží tak by nemohol konštatovať, že vypadáva jedno mužstvo. A ako tajomník ŠK Malacky Ti môžem povedať, že je vážne zaujímavé sledovať funkcionárov, ktorý sa boria so zabezpečením financii pre 4 mládežnícke mužstvá a mužstvo seniorov..Hráči v Grinave bojovali a makali avšak neskúsenosťou neubránili výsledok a inkasovali v 85. a 88. min., takže 2:2 (0:2). Takže teraz špekuluj čo robili funkcionári !!! Mimochodom ŠK Malacky a Sv. Jur sú od soboty účastníci 4. ligy. Prečo? Na toto hľadaj odpoveď .

  4. keram
    keram hovorí:

    Otázka na Fratiška Hlavatého:
    Keďže je známa veľká podpora nášho pána primátora pri výstavbe golfového ihriska, tak by ma zaujímalo akú podporu ste mali z jeho strany pri udržaní sa v 3.lige v najpopulárnejšom slovenskom športe?

  5. Albert Sofian
    Albert Sofian hovorí:

    Na Vašej stránke máte tiež označené len jedno vypadávajúce družstvo. Priznám sa, že štruktúru futbalových súťaží až tak dole nepoznám, ale budeme si musieť zvykať. Ospravedlňujem sa za chybný komentár, ale keďže futbal nie je šport, ale ľudová zábava, dúfajme, že nás pobavíte i v tej štvrtej lige.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.