Dva roky pohľadov z druhej strany

Malacké pohľady zavŕšili druhý rok svojej existencie. Pri tejto príležitosti vám prinášame hodnotenie stránky niekoľkými ľuďmi, ktorých sme oslovili.  Vyjadrite aj vy svoj názor v diskusii k článku.

36.jpg

Stránku si neotvorím pravidelne, ale keď mám čas, tak áno. Väčšinou čítam fotoreport. Ostatné ani veľmi nie.

Stano Osuský, fotograf a redaktor eM TV

Z môjho malackého pohľadu sa Malacké pohľady už zo začiatku celkom jasne vyprofilovali ako nekomerčná stránka, ktorej cieľom nie je spropagovať urýchlené a neuvážené kroky mesta, ale poukázať a často aj nekompromisne zhodnotiť nekompetentné počínanie kompetentných. Nepriamo k tomu prispieva aj značná časť článkov venovaná histórii a najmä rubrika Stroj času. Vďaka nej si pravidelný čitateľ mohol vytvoriť jasný obraz o tom, že s malackou architektúrou to ide (najmä z toho estetického hľadiska) dolu Malinou. Táto stránka však nie je akýmsi okienkom archivárov, ale s nadhľadom a iróniu komplexne mapuje dianie v meste, či už v športe alebo v kultúre. Atraktivitu zvyšuje nielen dizajn a prehľadná grafika, ale aj možnosť zapojiť sa do diskusie prostredníctvom komentárov. Malacké pohľady ako protipól oficiálnej stránky mesta majú nepochybne veľký potenciál získavať si naďalej čitateľov, ktorí sa neuspokoja s napudrovanou reklamou, ale majú záujem poznať veci aj z opačnej strany.

Magda Sršňová, študentka fakulty architektúry

Nežijem už nejaký čas v Malackách, ale stále sú pre mňa mojím rodným mestom a rád sa tam vraciam. A kto by nechcel mať rýchle, presné a prvotriedne balené informácie o svojom rodnom meste? Server malackepohlady.sk je pre mňa zdroj neskreslených informácií o dianí v meste, jeho úspechoch, problémoch a nádherným pohľadom späť, do doby môjho detstva, či ešte ďalej. Len na tomto mieste nájdem jedinečný nádych atmosféry časov mladosti môjho otca alebo deda ako starých Malačanov, o ktorej som počul len z ich rozprávania. Do ďalšej budúcnosti vám želám aj naďalej veľa chuti písať, snažiť sa vyvážene a rýchlo informovať, poukazovať na problémy a vždy stáť na strane tých, ktorí mesto tvoria – jeho obyvateľov.

Tomáš Dobrovodský, odborný pracovník astronómie

Stránka jednoznačne super, čo sa týka dizajnu, nemenil by som nič. Za super“okienko“ považujem Stroj času. Niekedy sa skoro čudujem, odkiaľ beriete stále tie staré fotky. Každopádne majú svoje čaro. Čo sa týka (foto)reportov, hodnotím tiež veľmi vysoko, najmä cit pre okamih a výstižný komentár. Čo sa týka nežnejšieho pohlavia ako objektu na fotenie, dávam 11 bodov z 10 :D:D Len tak ďalej…. Čo sa mi nezdá?? Možno mi tu chýba rubrika Foto týždňa, dlho sa nevyskytla. Neuvažujete o obnovení? Verím, že vždy sa nájde niečo, čo zaujme a môže sa stať fotkou týždňa… Chápem, že je možno menej času trošku. Každopádne želám do ďalšej práce veľa energie, dobrých nápadov, skvelých fotiek a uznanie za vašu prácu…

Tomáš Richveis, študent právnickej fakulty

Pohľad „Mauačanky“ na stránku www.malackepohlady.sk

www.malackepohlady.sk – jeden z mojich denných rituálov
a nehodlám ho meniť. Je to fakt dobré čítanie.
– páči sa mi jej kritické oko na veci viac či menej verejné
– páči sa mi jej pohľad na históriu
– páči sa mi jej ekologické nazeranie

Zuzana Chrustová, herečka Divadla na hambálku

8 komentárov
  1. pepe
    pepe hovorí:

    Ako pise Tomas aj ja tuto stranku navstevujem denne vzdy ked som na webe…….a som rad ked tu su nove clanky a fotografie…..skoda ,ze nemate viacej casu sa venovat tejto stranky ako ste pisali…..drzim palce v dalsej praci!!!

  2. Hubert Kaffka
    Hubert Kaffka hovorí:

    Fandím tejto stránke, rád si ju pozriem, sem tam niečo prečítam. Už som uvažoval, že zalovím vo svojom fotoarchíve a nájdem nejaké zábery do rubriky Stroj času i keď som Malacky fotografoval málo a fotky z mesta nie sú staršie ako 20 rokov. Ak nájdem niečo zaujímavé, určite prispejem. Chce to len viac času na „prehrabanie“ archívu.

    Držím palce.

  3. veronika
    veronika hovorí:

    Halli-hallo!
    Ich möchte mich auch bei euch herzlich für eure Mühe bedanken. Es ist für mich die beste Informationsquelle über meine Heimatstadt. Dank euch bekommt man einen guten Überblick. Da ich nicht an manchen Veranstaltungen teilnehmen kann, sind eure Reportagen mehr als ein Ersatz dafür!
    Ich drücke euch die Daumen und weiter so!

  4. Ewa
    Ewa hovorí:

    no ja sem nechodim denne, ale niekolkokrat za tyzden, staci nie? 🙂 a paci sa mi.. tato stranka.. dobre clanky.. no a suhlasim s tym clovekom co tvrdil ze dobre fotky s dobrymi komentarmi.. mali by ste si robit vacsiu reklamu, si myslim..

  5. Ewa
    Ewa hovorí:

    este som zabudla napisat ze sa mi paci tato stranka aj po formalnej stranke, jej, stranka po stranke 🙂 hmm.. no nic… chcela som povedat ze je moderna, prehladna, pristupna, pekna.. noo.. a taak..

  6. Mival
    Mival hovorí:

    chceme nahlas povedať svoj názor na problémy, ktoré Malacky trápia a ktorými mesto žije, radi by sme poukázali na udalosti a veci, z ktorých máme radosť alebo ktoré nás sklamali…..budeme Vám prinášať mnoho netradičných pohľadov, názorov či fotografií a radi sa s Vami podelíme o všetky informácie a zistenia, ktoré sa nášho mesta týkajú…..
    toto si dal blog pred 2 rokmi do zahlavia…..miestami sa mi ale zda, ze sa tu pisu aj veci, resp. informacie, ktore by som az take kriticke nevidel, napr. vysledky zo sportu by mali byt urcite pisane na oficialnej stranke mesta – samozrejme ine je ked ide o fejton ci komentar k situacii v sporte v meste ako takom – stav a pocet ihrisk, financovanie klubov, problematika s divakmi…je toho dost.
    Okrem sportu, kultury, historie, sucasnosti…je tu aj rubrika ci oddiel ekologie, do ktoreho som trochou zrna prispel aj ja. Mam uz znacnu podlznost a hodlam to napravit. Je nacase opat prispiet k mottu tohoto blogu tj. kriticky a otvorene povedat o stave zivotneho prostredia a prirody v meste a jeho okoli. Verim, ze citatelia budu reagovat a zapoja sa do diskusii na ekologicku temu. Na uvod chcem upozornit na prispevok zo dna 29.10.2007 – teda dnes presne pred rokom som napisal….
    Najnovšou aktivitou namierenou na likvidáciu územia je snaha odlesniť práve spomínanú starú jelšinu medzi rybníkom č. 21 a odbočkou do priemyselnej zóny Eurovalley. Vytyčovanie červenými kolíkmi sa už uskutočnilo a snáď sa čaká na stavebné povolenie a povolenie na výruby. Snáď.
    A snáď sa toto územie podarí zachrániť, pretože práve v tomto kúsku lesa sú situované mezotrofné jazierka s nádherným perutníkom Hottonia palustris a meandrujúci potok s vodnou vegetáciou (biotopy 3150 a 3260). Suchšie stanovištia okolo jelšiny tvoria zachovalé dubové lesy (biotop 91G0).
    Samotná slatinná jelšina, na jar plná záružlia Caltha palustris a na jeseň oživená červenou kalinou Viburnum opulus v takom bezprostrednom dosahu mesta je vysokou devízou mesta. V neposlednom rade plní funkcii humanizácie v tomto priemyselnom kúte mesta. To hovoríme pre prípad, že by funkcia biokoridoru a biocentra predstaviteľom mesta Malacky nestála za pozornosť a ochranu….tolko citat blogu z 29.10.2007
    ZISIEL SA ROK S ROKOM A JE TO TU….STAVEBNY URAD MESTA BEZ BAZNE A HANY VYDAL ROZHODNUTIE O UMIESTNENI SKLADOV PRAVE V TOMTO PRIESTORE….P o k r a c o v a n i e n a b u d u c e !!!

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.